Flyttad!

4 03 2018
IMG_3828-2

Så här mycket snö var jag tvungen att ta bort. 

Fortsättning på tidigare inlägg…. Jag hade ett muntligt löfte från TN, Aneby Kommun, att låta vår husbil vara kvar på vår byggarbetsplats, på den nya delen tomten, tills snö och kyla gett vika. Jag vågade dock inte lita på detta, utan valde att avbryta vår resa i helgen, för att åka hem och skotta snö. Så här mycket snö var jag tvungen att ta bort, för att kunna rymma husbilen.

IMG_3829

Vår husbil på din gamla plats.

Verkställd flyttning av vår egen husbil, inom vår egen tomt, på egen fastighet, har skett enligt order, till 25 meter söder om tidigare plats. Från en skyddad, och ostörd plats på norra gaveln av vår fastighet, till en oskyddad plats på södra gaveln. Varför kommer jag aldrig att kunna förstå?

Nu måste vi ifrågasätta om vi verkligen kan bo kvar här? Hur mycket kan man stå ut med? Snart sex års kamp för att skapa en bra plats för vår husbil*. Även en annan nära granne fick order om att flytta sin husbil fem meter. Detta efter anonyma klagomål. Husbilar måste vara illa omtyckta hos oss i Aneby? ”Dra inte hit en massa husbilar”, sa en person till mig.

*Jag har ju trots allt fått ett bygglov, på ett husbilsgarage, men det bygget har inte kunnat starta ännu, och jag har ingen väg fram klar ännu, vad hindrar en tillfällig uppställning?


Åtgärder

Information

18 responses

4 03 2018
Nils-Åke Hansson

Nu får vi komma några stycken och prova din gästparkering! Vi har kaffe bröd med oss och ett paket Zoéga.

4 03 2018
Matts Torebring

Jag skulle önska att jag kunde skriva, att ni är jättevälkomna. Men efter att jag fått mig tillsagt från kommunalt håll, ”Dra inte hit några husbilar bara”, är det väl bara att lägga ned allting tills vidare.

4 03 2018
Marianne B.

Det är inte ni som skall flytta! Jo-anmäl kommunen som uppenbarligen inte fattat innebörden i Boverkets anvisningar, inte heller förstått att ni slagit samman två fastigheter till en! Var ni efter eget gottfinnande på denna mark vill ställa er husbil har varken kommunen eller grannarna att göra med. Det är verkligen inget högt betyg för kommunens tjänstemän. Tyvärr är det inte den enda kommunen i Småland som tampas med inkompetent personal.

4 03 2018
Matts Torebring

Tack Marianne för ditt inlägg. Kommun hävdar att det finns undantag i lagen. Sista ordet är inte sagt ännu. Det största felet har kommunen gjort från början, när man skickade brev till alla grannar, att Matts skulle starta en ”Campingplats”.

5 03 2018
Marianne B.

Återigen, Matts. Då skall kommunen specificera lagrummet för detta undantag annars har du inte fått din rätt att överklaga. Alla kommunala beslut skall skall utan prut hänföras till lagrum. Förlåt att jag återkommer men jag blir så ilsk över den låga nivån på Aneby kommuns agerande.

5 03 2018
Matts Torebring

Så kul att du engagerar dig, det är så roligt, så Tack & Bock! Skälet de anger är, att jag sedan tidigare (1999), har en plats att parkera husbilen på och att det räcker. Jag får inte ha två möjligheter att parkera en husbil. Trots allt är det bara en husbil, men jag får inte alternera mellan platserna, på grund av till exempel snöröjning. ”Dra inte hit fler husbilar fick jag höra”. Mer behöver inte sägas. I detta fallet tror jag att det är tillsatta politiker, som bär på föraktet till oss med husbil.

4 03 2018
Rolle o Carina

Usch förstår verkligen er frustration över allt!
Kommunen borde väl titta på hur företagsamma
ni är i Aneby genom att skaffa arb.tillfällen!
Och inte gnälla över en parkerad husbil!

Varma kramar fr Solen

5 03 2018
Matts Torebring

Det är tillsatta politiker och tjänstemän som styr, inte minst de förstnämnda. Det är ingen som bryr sig om hur mycket arbete vi har skapat i kommunen under 40 år. Det har inget värde i detta fallet.
Snö kramar

5 03 2018
Benny Hellström 516

Har kommunen skickat brev till alla grannar om att du skulle starta campingplats. Är inte det snudd på förtal? Vad händer om du flyttar och tar företaget med dig vad säger kommunen då.

5 03 2018
Matts Torebring

När jag hösten 2015 ansökte om bygglov för parkering av PB2 bilar, skrev kommunala tjänstemän i ett brev som skickades ut längs gatan. ”Matts Torebring skall starta en campingplats.” Klart att ingen vill ha en camping, inte ens jag. En parkering för PB2 bilar var det jag sökte för. Det var Boverket som bestämt detta, fick jag till svar.

5 03 2018
Anki

Så dåligt av kommunen … kan de verkligen neka dig att ha din husbil parkerad på din egen tomt? Verkligen konstigt!

5 03 2018
Matts Torebring

Ja det är inte bara jag som är rättshaverist. En kyrka skall betala stora belopp för att de missade ett lov. Insamlade medel och nära 100 tkr i straff, det är inte rimligt i vår kommun. Jag hoppas inte sista ordet är sagt.

6 03 2018
Deciree

Va tråkigt att dom är så trångsynta. Det är troligtvis ingen husbilsåkare som jobbar med ditt ärende? Kram

6 03 2018
Matts Torebring

Det är tråkigt att man inte kan se att det är en byggarbetsplats och en tillfällig uppställning på grund av att underlätta snöröjning. Makalöst smalspårigt tänkt!
Smålandskramar

6 03 2018
Ulla Widing

Men oj vilken kommun ni bor i Matts….inget roligt med allt tjafs….till vilken nytta kan man fråga sig. Orkar ni? Så stå på er! Styrkekramar 😉

6 03 2018
Matts Torebring

Jag har stått på mig nu i fem år, hur svårt kan det vara att utveckla en ort?
Smålandskramar

7 03 2018
helenavitexo

Men va, kan ni inte ens ha er egen husbil där??? Det känns ju helt galet. Får de göra så? Varför …? Mycket snö har ni!!!

7 03 2018
Matts Torebring

Nej faktiskt inte. Vi har redan en plats till husbilen sedan 1999. Det krävs bygglov till denna också egentligen. Men är det bara till familjens behov är det ok utan bygglov. Men jag får inte ha möjligheten att parkera på två olika ställen på min egen tomt. Då krävs det bygglov. Tala om husbilsmotstånd utan motstycke i vår kommun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: