Vilken lättnad!

18 12 2020
Klockan är tre minuter i halv fem på morgonen.

Jag kom in till Akutmottagningen på Höglandssjukhuset i Eksjö i tisdags kväll. Där blev jag liggande i ett väntrum runt fyra timmar. Jag stirrade och stirrade på denna klocka, rör den sig ingenting. Efter att alla prover var tagna, kom en sjuksköterska in och sa, att jag hade Urinvägsinfektion. Vilken lättnad! Media dränker oss och hela välden i nya covid-19 nyheter, flera gånger om dagen. Det är väl mänskligt att vara rädd och känna oro. Man tog även Covid-19 test på mig. När får jag svar? frågade jag. Efter en till tre dagar och då ringer vi upp om det är positivt, annars hör du inte av oss. Ingen har ringt! Vilken lättnad!

Tomt och öde i Torebrings Tomteverkstad.

När jag var avsidestagen packade vårt fantastiska gäng färdigt i Julpacken. Här har varit så fullpackat att de har letat efter pallplatser att ställa på. Allting gick jämt upp så när som på några skadade ostar. Niklas har stenkontroll på alla datasaldo. Under 15 dagar i december, har vi lastat ut varor för i genomsnitt en miljon exkl. moms om dagen. Det är mycket när det är en tillfällig topp i verksamheten. Nu är allt packat, adresserat och gjort klart, för utlastning av de sista pallarna på måndag. Vilken lättnad!

Det stora företaget, som köpt nära fem hundra stora Tomtelådor, för att delas ut i Stockholms City, under loppet av två timmar, skrev i ett superlångt mejl, med bara superlativer till Carina (order) & Niklas (vd). Ni på Torebrings håller Världsklass, ni är Superproffsiga, vilken service, inte ett fel, allt var helt, inget trasigt, allt kom fram i rätt tid och till rätt personer, trots att det var olika innehåll i Tomtelådorna. Jag kommer att rekommendera er till alla jag känner. Vilken lättnad!

Om vi skulle ha drabbats av Corona, vad hade hänt? Vem skulle packat vidare? Vem skulle adresserat alla dessa mängder, som 814 fraktsedlar på en dag som mest? Vem skulle svarat i telefon? Nu är allt över. Vi är i hamn. Vilken lättad!

Jag åkte till jobbet strax före klockan sju, för att röja undan lite mejl och så vidare. Efter några timmar började jag frysa. Jag ”åkte” hem direkt. Väl hemma tog jag tempen. Jag var rädd för hög feber igen. Döm om min förvåning, termometern visade +36. Jag testade flera gånger, med samma resultat. Tidigare har jag tagit två Alvedon, fyra gånger om dagen, för att hålla febern nere. Jag googlade naturligtvis och svaret var, att vid låg kroppstemperatur fryser man. Jag la mig på sängen och somnade. När jag vaknade hade jag +37. Vilken lättad!

Birgitta & Matts önskar en fantastiskt trevlig fjärde advent till er alla.


Åtgärder

Information

4 responses

18 12 2020
Husisblogg

Ibland blir det en rejält skev bild i media. Det stora flertalet av de som haft Covid-19 har ändå klarat det väldigt bra, men det säljer ju inga lösnummer.
Vad skönt för er att denna tids hektiska lov nu är slut och ni kan se framemot julen och lite ledighet istället.
Härligt att du får vara hemma hos Birgitta igen!
Allt gott

19 12 2020
Matts Torebring

Jag har sagt till Birgitta, flera gånger under hösten. Varför talas det inte om positiva nyheter? Det är bara krig, flyktingar, skjutningar, mord, fattigdom, svåra katastrofer, skadegörelser och inte minst detta fruktansvärda Covid-19.
Vi själva är själva så enormt tacksamma över att vi har klarat en kraftansträngning utan like i företaget, inget manfall, allt vi har har gjort har lyckats väl, vi har nått mål vi inte kunde drömma om. Vi är inte ensamma om detta, men dessa nyheter säljer inte. Det Bästa!

19 12 2020
Husbilen Coralen

Ja va skönt att det hela har lättat,både för er och hela företaget!
Vi blir bara bombarderade var dag med denna Pandemi,och hur
dåligt skött det är i detta land med både det ena och andra!
Är såå otroligt skönt att få gå ut på våra skogs-stigar här uppe
och bara få njuta,ser lite djur ibland och fåglar som tror det är vår.
Man längtar ibland efter en stuga i skogen och få bo nära inpå,du
vet skogen och lugnet har ju lockat mig ända sedan födseln!
Och så skönt du har blivit bättre i kroppen,vila upp dig nu.

Trevlig 4:e Advent till dig och Birgitta/JulKram

19 12 2020
Matts Torebring

Ja det är en stor lättnad på många områden. Nu ska vi fira jul i lugn och ro hopas jag, fast risken är att vi blir färre i år. Det viktigast är att vi alla får vara friska och befriade från flera överraskningar.
Jag älskar skogen forfarande, trots allt slit i unga år, skogen är fortfarande underbar. En kramgo helg till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: