Städning med käppar i hjulet

19 12 2020
En av mig hatad dammsugare.

Först måste jag inför alla erkänna: ”Det minsta Matts har gjort i livet, är att ha städat och kört dammsugare.” När vår son bildade familj sa han till sin hustru, ”Kan vi göra som Farsan & Morsan, Farsan sköter allt ute och du sköter allt inne?” (gissa svaret) Få är de kvällar tidigare i livet, utan att jag alltid haft en projekt på gång och alla de kvällar och nätter under många tio- tals år, som jag jobbat upp företaget.

Den som konstruerat denna dammsugaren, måste också vara en karl som jag, som aldrig har kört en dammsugare praktiskt. Det kan inte vara runda släta hjul, de borde vara öppningar i dem för sladden. Jag vet inte när jag städade sist sa Birgitta, kanske några veckor före första Advent. Vårt spanska stengolv ser aldrig smutsigt ut, det är helt fantastiskt. Fast när en vattenflaska rullade in under sängen sa jag, nu måste vi julstäda. Idag var det dags. Jag dammsuger, du torkar golven, sa jag.

Men hur i hela Fridens namn, kan man konstruera en dammsugare som denna, som alltid fastnar med sladden i hjulen? Jag blev minst sagt trött på den, så jag lät den kana på ryggen ibland i stället. Jag vet, jag vet nu, jag vet nu idag, naturligtvis skulle vi installerat en centraldammsugare. Jag hörde bara att långa slangar var jobbiga. Jag har hittat en centralplats att busenkelt eftermontera. Vi har en mindre dammsugare också, men den gick sönder under hösten och sedan har vi bara jobbat. Nu är det julstädat och fint, fast med denna dammsugaren städar jag aldrig mera.

Ps. Kan hälsa till er att jag är feberfri nu och ganska pigg, tempen ligger runt +36,5 och jag mår bra. Hjärnan säger ifrån, när jag suttit för många timmar med datorn.


Åtgärder

Information

9 responses

19 12 2020
Sven Olof

Det finns jättebra robotdammsugare. Nästan lika bra som gräsklippare.

19 12 2020
Matts Torebring

Ja, nog har vi funderat på dem länge. Men… våra arton fönster går ända ned till golvet, där står arton adventsstakar, ett antal glasvaser med kvistar i, oljelampa, älgar gjutna i brons, tomtar överallt, tre soffor, tv, två bord och tio stolar med mera….Hur ska roboten hitta fram, kommer allt var kullkört, kommer vi att ha något som är helt kvar, när vi kommer hem? God Jul!

19 12 2020
Rolle o Carina

Förstår problemet Matts,säger som ovan talare att köp en Robot!
Vi har en billigare Philips som vi haft några år,kanonbra!
Nu är dom ännu bättre med nyare bättre utveckling ändå.
Satsa på en lite dyrare så blir ni nog nöjda oxå än nu med er gamla!

Ha det gott/StädKram

19 12 2020
Matts Torebring

Förstår bara inte hur det skulle fungera hos oss. Ja, nog har vi funderat på dem länge. Men… våra arton fönster går ända ned till golvet, där står arton adventsstakar, ett antal glasvaser med kvistar i, oljelampa, älgar gjutna i brons, tomtar överallt, tre soffor, tv, två bord och tio stolar med mera….Hur ska roboten hitta fram, kommer allt var kullkört, kommer vi att ha något som är helt kvar, när vi kommer hem? Kram God Jul!

19 12 2020
Husbilen Coralen

Ni får prioritera Matts,stakarna står väl inte där många veckor!
Och det andra med går väl att flytta,då blir allt enklare 🙂

Bara ett enkelt tips 🙂

19 12 2020
Nils-Åke Hansson

Ha ha ja man kan bli irriterad men köp en Robot toppen i sovrummet bara att släpa den lös. Jag ha lovat Birgitta (min) att städa nästa vecka vi köpte en ångtvätt till golv en Vileda den vill vi berömma. Skippa sladden som Bosch säjer ja det har vi också gjort,
och bara tar fram den stora ibland.

19 12 2020
Matts Torebring

Ja, nog har vi funderat på dem länge. Men… våra arton fönster går ända ned till golvet, där står arton adventsstakar, ett antal glasvaser med kvistar i, oljelampa, älgar gjutna i brons, tomtar överallt, tre soffor, tv, två bord och tio stolar med mera….Hur ska roboten hitta fram, kommer allt var kullkört, kommer vi att ha något som är helt kvar, när vi kommer hem? God Jul!

19 12 2020
Husisblogg

Mina ägare är inte så moderna så de har robot, men väl centraldammsugare. Har mycket hellre en lång sladd i detta sammanhang ön en lång sladd på en dammsugare.
Skönt att göra att du mår bättre, låt det ta den tid du behöver. Kanske det blir den vanliga turen med HERDEN snart.
Allt gott

19 12 2020
Matts Torebring

Jag tror på en centraldammsugare, en Robotdammsugare kommer att välta omkull allt vi har på stengolvet och det blir bara glasbitar kvar. Jag har suttit in stund och drömt mig in i nästa år. Slutar man drömma, slutar man leva. Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: