Ät mer grönt

3 11 2015
Ett gott råd från Delicato

Många goda råd från Delicato

Jag tror jag försökt hålla alla föreskrifter ovan. Jag var skogsarbetare i tre och en halv vecka. Varför var jag det? Jo, en av många orsaker var, att jag ville gå ned i vikt (till tvåsiffrigt). Vad hände? Jo jag gick upp två- tre kg på köpet. Hur är detta möjligt? Kanske beror det på att matlusten ökar högst väsentligt av skogsarbetet. Jag har skrämt liv i en massa muskler, när jag varit i skogen. Kanske är det de som väger nu?

 


Åtgärder

Information

18 responses

3 11 2015
Rolle o Carina

Ja så är det Matts,jag har ju gått ner en hel del!
Men nu börjar jag gå upp trots träningen 🙂
Det måste vara musklerna som vaknat upp!

Ha det gott o njut….HöstKram

3 11 2015
Matts Torebring

Det är nog musklerna som väger, både för dig och mig. Kram & Ät gott & Mycket grönt

4 11 2015
Deciree

Haha…visst är det så. Att musklerna väger:) Klart man ska tänka på hälsan,det gör jag också. Jag försöker röra på mig och inte sliska för mycket:-) …Njut, livet är så kort.. Ta hand om dej. Kram

4 11 2015
Matts Torebring

När jag inte grovarbetar, som jag gjort sista tiden, är de bästa stunderna, att gå till och från jobbet. Röra på sig är underbart. Kram från oss.

4 11 2015
Helena FREEDOMtravel

Muskler väger ju mer än fett och när man jobbar tungt är det ju väldigt sannolikt att muskelmassan ökar. Vikten är ju EN parameter att titta på, men inte den enda. Om viktökningen beror på muskelmassa är det ju egentligen positivt 🙂

4 11 2015
Matts Torebring

Vilken tröst du ger Helena. Nu gäller att bevara de nyvunna musklerna. Det närmaste halvåret är jag inte arbetslös. Ha det gott

4 11 2015
Lennart

” Grönt är skönt ” var det någon som sa!

Dammsugare är inte så dumt, vi har redan haft nytta av den ett par gånger här nere!

Kram

4 11 2015
Matts Torebring

”Jag ska ha en dammsugare”, sa en kund. Jag gick och hämtade första bästa Philips på lager. ”Jag ska ha en att äta”, sa kunden. Kram

5 11 2015
Lars Permelin

Jag tror att det är viktigt att också se till utgångsläget. T.ex. vårt barnbarn, Oscar 17 år, fystränar 4 ggr i veckan, jag tror inte att han skulle ha kunnat bygga lika mycket muskler genom att äta mer grönt. Han äter mycket av allt, dessutom kosttillskott i form av pulver. För min del så tycker jag att allt känns mycket roligare och bättre när jag är tränad och orkar göra saker utan att behöva sätta mig på en stol hela tiden. Jag tycker att du ska njuta av dina nya återvunna krafter Matts. Men, tänk på att det är färskvara som inte är bestående.

5 11 2015
Matts Torebring

Jag uppskattar dina kloka inlägg och är väl medveten om att det är färskvara. Därför går jag tre km varje dag. Sitter inte still många minuter på min stol, utan är alltid i rörelse. Ha det gott

5 11 2015
mlillvikMaggan och Ingemar

Här äts mycket grönt, och är man i Spanien så finns det massor av fina gönsaker. Visst har du rätt om muskler, men jag är ingen träningsmaskin så det får bli cykel eller gåstavar. Dessutom kan jag inte äta en ”damsugarare” då jag äter enligt LCHF ( i hopp om att kunna gå ner lite i vikt) och då är tyvärr alla sötsaker förbjudna…..men åh vad jag längtar 🙂

5 11 2015
Matts Torebring

När jag var yngre kunde jag äta hur mycket sött som helst. ”Två kg gelehallon på sex mil”. Idag räcker det med en handfull, sedan mår man illa. Jag tar helst en väl mogen avacado, med något gott i. Ha det gott

6 11 2015
Elisabeth

Vilken fyndig bild du fick till!! Har du varit skogsarbetare i tre veckor, så är det vill inte mer än rätt att få unna sig lite gröna godsaker!!! Kramar

6 11 2015
Matts Torebring

Jag hade med en Delicato kaka till svärfar & svärmor för runt 30 år sedan. Min alltid fyndige svärfar sa då: ”Denna måste du sälja möcke å, så goa som de va”. Nej den säljer inte alls, svarade jag. ”Då ska jag be att få tala om, att då ä de inte hongria”, sa svärfar. Visst kan man unna sig lite mera gott vid tungt kroppsarbete. Kram & Ät & Må gott

6 11 2015
scottishmoments

Ja självklart är det musklerna som väger nu 🙂
Jag gillar verkligen att äta grönt om det är grönt av sorten på bilden!

Jo, tänkte också tipsa om att jag har gjort en intervju med Bosse Bildoktorn i min blogg i dag om du vill läsa! 🙂

6 11 2015
Matts Torebring

Självklart skall skall jag läsa om Bosse på din blogg. Jag tittar intill dig nästan varje dag. Visst är det gott med marsipan i små mängder. Ha det gott.

7 11 2015
Birgittha

Vilken härlig reklam från Delicato. önskar en trevlig lördagskväll! Med vänlig hälsning Birgittha och Mats

7 11 2015
Matts Torebring

Tack Birgitta, jag har mer nyttig reklam att lägga ut. Det blir vid nästa ”nyhetstorka”. Kram & Ha det gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: