Är framtiden mörk för ställplatser?

1 11 2015
Ställplatsen i Askersund gästade vi i helgen

Ställplatsen i Askersund.

Först blev jag glad över att se ställplatsen, halvfull av husbilar i Askersund. Ännu gladare blev jag av att se de vackra belysnings- & elstolparna (16 amp) och att kunna parkera, så jämt och fint på cementplattorna. Denna platsen känns nästan lyxig. Gå över bron och du är i inne i stan. Jättebra servicehus, möjligtvis saknas gråvattentömning. (Jag såg det inte i alla fall)

Södra Hamnens ställplats i Motala

Södra Hamnens ställplats i Motala

Nästa kväll parkerar vi hos Rickard, Södra Hamnens ställplats i Motala. Fantastiskt roligt att räkna in 15 husbilar på lördagskvällen. Husbilssäsongen tar aldrig slut!

Eftersom jag själv har sökt bygglov, för en ställplats hemma i Aneby, fick jag famnen full av goda råd av Rickard. Vi talade om olika ställplatser i Östergötland & grannlänen, och hur de drivs. Under samtalet fick jag info om att det finns kommuner, som aviserat en stor höjning av arrendeavgiften. En mindre ställplats, kan inte betala 400 000 i arrende till en kommunen, då går det inte att driva vidare.

I sammanhanget känns det skönt att själv, helt privat, satsa på en ställplats. Visserligen bara tio platser. Jag tror mig veta vad de flesta önskar som kommer och hur jag vill ha det själv utformat. Jag skall göra det funktionellt, trevligt, familjärt, lättillgängligt, men utan alltför stor lyx. Framförallt skall våra gäster önska att återvända.


Åtgärder

Information

14 responses

1 11 2015
Lennart

Vi önskar verkligen!
Lycka till Matts!

Kram

1 11 2015
Matts Torebring

Tack familjen Olofsson. Det behövs nog! Kram

1 11 2015
Rolle o Carina

Med tanke på edra erfarenheter av både husvagn och nu Bobil!
Då kan det bara bli ett ord Matts…Succé 🙂
Det kan vi nog säga i förväg av att sett Anebys utbud!
Det mesta finns ju inom nära avstånd med som man gillar.
Även att Olle & Gänget gästar oxå på sommaren,Succé!

Ha det gott o njut…..Varm HöstKram

1 11 2015
Matts Torebring

Tack ROlle, jag är inte orolig för vår ställplats, det kommer att gå bra. Går det inte bra, har jag i alla fall ett garage till husbilen.
Det jag är orolig för är, hur en en kommun kan kräva 400 000:- i arrende, för en liten ställplats med under 20 platser. Då blir det inget kvar till löner. Jag förstår inte hur de tänker. Kram

1 11 2015
Deciree

Visst möts vi av allt fler husbils förbud..tyvärr. Det kan man läsa om på nätet. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra för er och er ställplats. Tänk om fler gjorde som ni:-)) Kram till er

1 11 2015
Matts Torebring

Tack Dessan, jag är inte orolig för oss, jag har inga arrende att betala, som de kommunala platserna oftast har. När jag hör vilka arrende avgifter flera har, då bävar jag. Jag förstår inte kommunerna, som inte ser detta som en turistsatsning, som ger mynt tillbaka i all handel. Kram

1 11 2015
nils-åke hansson

Vi jämför med hur det är på ställplatser i Europa. Vi har stannat på 7 platser som varit gratis med vatten och tömning, Stannat på 2 där vi betalade. 3 euro S Bude och 9,5 euro S Minizan Plaza och alla har varit kommunala platser. Så Sverige ligger långt efter.
Men ska kommunerna höja arrenden till ocker priser är det lika bra att stänga.

1 11 2015
Matts Torebring

Du har helt rätt Nils-Åke, det går inte att driva en ställplats, med plats för 20 husbilar och betala 400 000:- i arrende. Det blir inte en krona till lön. Arrendatorn har redan sagt det du skriver.

De priser ni betalar är ju nästan ett önsketänkande. Men samtidigt blir man glad, när man får uppleva det. Vi har vant oss vid priser upp till 200:- per dygn, men sedan blir vi lite återhållsamma på got sätt. Ha det gott

2 11 2015
Anki

Lycka till… hoppas nu bygglovet går igenom utan problem 🙂
Kram

2 11 2015
Matts Torebring

Tack Anki, det hoppas vi också. Och så hoppas jag att inte priset på ställplatser skenar, när vissa kommuner chockhöjer arrendet på ställplatserna. Kram

2 11 2015
JoY

Lycka till med ditt bygge av ställplats ett fantastiskt initiativ Matts
Kram

2 11 2015
Matts Torebring

Tack vänner, mitt bygge kommer att gå bra, bara jag får bygglov. Hoppas att Sverige kommer att ta efter, en mer human prissättning på boendet på ställplats. Kram

2 11 2015
Elisabeth

Jag hoppas de kommer till skott och ger dig bygglovet, så vi kan testa platsen under nästa säsong. Kramar

3 11 2015
Matts Torebring

Tack, det hoppas jag också. Det skall bli så himla spännande att se, om jag lyckas som jag tänkt mig. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: