En riktigt stor dag för oss …

19 01 2022
Vadstena Ställplats

Äntligen fick vi lite (h)julledigt och Herden tog med oss ut till Vadstena redan på onsdagseftermiddagen. Det har varit på tok för lite bilkörning för mig sista halvåret. Nu äntligen kom vi iväg.

Vadstena Ställplats

Vad jätteroligt att komma hit och se, att de satsat våra pengar i planering och upprustning av både ställplats och båtparkeringen. Sträck på er som jobbat med detta, ni har verkligen varit duktiga och lyckats bra. De tidigare lite förhatliga träden är borta och nu är det rymligt och jättebra. ***** Det blir 5 stjärnor!

Vadstena båtparkering

Jag som älskar spikraka rader, njöt till och med av att se båtparkeringen. Man kan tro att de haft ett spänt snöre och parkerat efter, så bra ser det ut. Ofta ser det ut som ett skrotupplag på båtparkeringar, men inte här. ***** Det blir 5 stjärnor till!

Vadstena Ställplats.

Definitivt inga varma vindar från Vättern idag, minst sagt iskallt.

Starta tryckpressen.

Idag har jag sagt: ”Starta tryckpressen!”

Flera av er undrar säkert nu, hur har det gått med boken …? Jag har ganska många bilder i boken och detta har skapat ett enormt stort jobb. Bilder tagna för 100 år sedan måste man acceptera en mindre bra kvalité. Bilder som är 40- 50 år gamla, är inte enkelt att hitta bland flera 10 000 tals bilder. Dessutom har jag suttit i veckor för att leta upp originalbilder, för att få en så bra kvalité som möjligt. Dessutom tycker jag väldigt illa om mörka bilder och då har det gällt att hitta rätt exponering. En bild på skärmen kan se 100% bra ut, men duger inte alls som tryckkvalité. Min Art Director har verkligen visat tålamod med mig. Idag har jag sagt: ”Tryck på knappen och starta bokpressen!”

Detta var verkligen värt att fira med en resa tillsammans med Herden.


Åtgärder

Information

10 responses

19 01 2022
JoY

Kul att ni kom er iväg efter strulet med batteriet.

19 01 2022
Matts Torebring

Ja det var skönt och man måste byta ut hjulspåren hemmavid ibland.
Allt gott

19 01 2022
Monica

Ha det riktigt bra nu och vet att det kan vara isiga vindar från Vättern t o m på sommaren. När dottern var liten ville hon absolut kasta sig i ändå fast ingen badade och vad liten och frusen hon ser ut från fotona då men med ett leende på läpparna. Minnen❤️, hon älskar simning ännu, tror hon ärvt det lite från sin far och från min mamma.
Och vilket jobb med din bok men äntligen!
Ha det riktigt fint nu. Och koppla av i fina naturen.

19 01 2022
Matts Torebring

Tack, vi ska verkligen ta vara på detta tillfället. Skönt att vi har stödben som sitter hårt pressade mot marken, SMHI lovar upp till 25 m/s inatt. Hoppas att det inte kommer någon båt farandes i luften bara.
Allt gott till er

19 01 2022
Husisblogg

Vad trevligt att läsa att ni kom iväg på en tur. Att få en sån bra plats, med utsikt över sjön, det gillar både jag och mina ägare.
Allt gôtt

19 01 2022
Matts Torebring

Nu finns det gott om bra platser, fast det har fyllt på med husbilar under kvällen. I sommar när vindarna är varma finns det nog inga platser kvar.
Det bästa

20 01 2022
Rolle o Carina

Vad trevligt att ni kom iväg och fick lufta ”Herden” igen och ni fick
lite miljöombyte från vardagens slit på ert jobb sista tiden!
Fördelen att vara ute nu är att det finns bra med plats att åka på.
Vi väntar några månader till innan vi lättar på ankaret igen 🙂

Ha det gott o njut vidare/Sol o Blås Kram

20 01 2022
Matts Torebring

Visst var det roligt att komma iväg och att få bryta vardagsmönstret. Trots kontroll av väderutsikterna, drog vi en nitlott. Hela natten har det stormat med cirka 24 m/s. Vid midnatt var jag ute och kollade så att inga båtar skulle komma farande i luften. Mängder av av avåkningar i Östergötland och trafiken har stått still på väg 50 samt delar av E4. Även 206:an vid Vadstena har det skett många avåkningar. På lördag ska det bli bra väder.
Storm kram

22 01 2022
FREEDOMtravel

Härligt att komma iväg! Vi var vid den där ställplatsen en gång, men då var det mer än proppfullt. En annan årstid förstås. Spännande med boken!!

22 01 2022
Matts Torebring

Detta blev en fantastiskt bra ledighet. Sommartid känns det nästan otrevligt att komma till Vadstena med husbil, det är för- eller eftersäsong som det är härligt att vara här.
Boken är så vansinnig spännande! Hur kommer den att bli? Jag trycker den på belagt vitt, lite glansigt vitt papper (113 gr) mot normalt 80 gr lite gultonat papper. Detta beroende på att jag har mycket bilder i boken.
Allt gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: