Stanna husbilen och sova över, vad får det kosta?

9 09 2020

Ställplats Kinna

Först vill jag säga tack till er alla, som skapat möjligheter för oss med husbil, att kunna nattparkera. Bra jobbat!

När vi stannade ett par nätter här på denna ställplatsen i Kinna, fick vi ett par trevliga grannar, som samtalade och diskuterade med oss en bra stund. Vad tycker du Matts… jag hajade till när de sa mitt namn, men de hade varit inne och läst på min blogg.

Vad tycker du att en ställplats får kosta? Så fortsatte de samtalet, idag finns en yngre generation husbilsturister ute på vägarna. De har tidigare åkt med husvagn och är vana att betala 3- 400:- för en natt. När de får höra att en ställplats kostar 250:- per natt, svarar de, ”Oj vad billigt.”

Jag glömmer aldrig vår första långresa till Nordkap 1999. Då kostade parkeringsplatsen där 350:- per natt. Först vägrade jag att köra in. Sedan ringde vår dotter, ”Men pappa du måste stanna, när ni kört så långt”, och det gjorde vi. Vilken valuta vi fick för dessa slantar, detta glömmer jag aldrig.

För att parkera på en grusplan, som det oftast är, behöver vi cirka 40 m2 någorlunda jämn mark. Det är allt! Sedan blir det pluspoäng, om det finns en soptunna. Ställplatsen i Kinna är unik, det finns 16 amp ström, tanktömning, färskvatten, källsortering av sopor och den kostar ingenting. Vi gynnade handeln i bygden, med att både handla och äta ute i stället.

Förr när jag var ung, kunde jag köpa en korv med bröd lite varstans i en korvmoj, då kostade korven i silkespapper ett pris, sedan kostade det extra för allt vad man lade till. Så vill jag ha priset på en ställplats också. Mitt eget förslag ser ut så här!

  • En enkel nattparkering utan någonting mera 100:- (Lyckarp)
  • El förslagsvis max 50 kr.
  • Tillgång till ett normalt servicehus max 50:-
  • Tillgång till ett servicehus i lyxklass 100:- (Borensberg)

Tömning av tankar borde varje anständig kommun har ordnat med. De äger VA systemen och det skulle kosta småslantar, att göra en tömningsbrunn i marken, vid till exempel ett reningsverk. (Askersund)

Själva vill vi fricampa så långt det är möjligt. Men låt alla välja. Vi tycker själva, att det inte är värt att betala stora summor, för att stanna en natt och bara sova, när vi är helt oberoende av allt.

Skriv gärna och säg vad du tycker…


Åtgärder

Information

11 responses

9 09 2020
Nils-Åke Hansson

Nordkapp 2015 betalade vi 575 kr 24/h Men det var en upplevelse jag håller med dig. Ja man ska betala för det man använder på ställplatsen. Men fricamping gillar vi också

9 09 2020
Matts Torebring

Jag kan bara se att vi tycker helt lika i denna fråga. Hoppas att någon försöker påverka branschen.

9 09 2020
Rolle o Carina

Instämmer helt Matts,vi har ju oxå allt i vår Bobil som behövs!
Vi fricampar gärna vid nån fin sjö,fiskar,badar,solar och njuter.
Tycker oxå det skall finnas valmöjligheter för dom som vill ha mer.
Kinna kommun måste ju bara ha en stor eloge som fixat så bra!

Ha det gott/BobilsKram

9 09 2020
Matts Torebring

Du får alla rätt Rolle utan på en punkt, der är Marks kommen som skall ha äran. De har sitt kontor ett par hundra meter från ställplatsen i Kinna. Höstkram

9 09 2020
Husisblogg

För mina ägare handlar det b la om vilken säsong det är. I somras när ägarna var ute och körde bokade de ofta sig på campingar för de ville vara säkra på plats då de kom fram på seneftermiddagen.
Vår- och sensommarsäsong är det mycket fricamping som gäller för mig.
Allt gott!

10 09 2020
Matts Torebring

När det blir minusgrader ute, kan vi också föredra en ställplats, om det finns en sådan till rimliga kostnader. På en camping får du mer valuta för pengarna, genom att du kam lämna bord och stolar ute och komma tillbaka. Möter vi en ställplats till campingpris, vänder vi i grinden. Jag hoppas att det blir en opinjon mot det allt högre priset på en ställplats. Det bästa!

10 09 2020
Solan

Tror också att det är f d husvagnsägare,
vana med campingplatsers prissättning som tycker det är ok med 250:- för lite grusat underlag och en soptunna! Speciellt i sommar har ställplatspriserna rusat uppåt, ingen kul utveckling…
Men det är roligt att rulla! 😊

10 09 2020
Matts Torebring

Tack Solan, skönt att du ger dig in i debatten. Jag håller med dig i allt till fullo. Jag hoppas att det blir en opinjon mot det allt högre priset på en ställplats. Allt Gott!

10 09 2020
Matts Torebring

Jag hoppas att debatten inte stannar här, utan tråden tas vidare. Jag har inte skrivit i andra forum, då de oftast spårar ur

10 09 2020
Vår husbilsblogg

Jag betalar gärna en slant när jag ser att pengarna till viss del används till att förbättra servicen till oss husbilsturister. Typ vad som har hänt i t.ex. Mariestad. Där har kommunen byggt ett nytt servicehus med duschar och toaletter. Dessutom har de byggt en perfekt station för latrin- och gråvattentömning alldeles intill ställplatsen.

11 09 2020
Matts Torebring

Jättebra gjort av alla kommuner som ser och förstår behovet och som vill utveckla sin kommun. Själva har vi inte varit inne i något servicehus, under de två sista åren. Det är just därför vi vill ha en differentierad prissättning. Vi bara parkerar och lämnar i värsta fall en soppåse i soptunnan efter oss. Minst en gång i veckan i semestertid, måste vi tömma tankarna och då betalar vi, om det är avgiftsbelagt. Jag skulle gärna se att det utvecklades en positiv prissättning som passar alla. Vi lägger inte 250:- på en grusplan, som bara blåser bort, utan någonting tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: