På behörigt avstånd

24 01 2022
Sista stormens resultat

På behörigt avstånd, på andra sidan av Framtidsvägen, har stormen fällt ned flera stora träd förra veckan. Som den skogsarbetare jag varit, skulle jag tagit motorsågen och gett mig ut samma dag som ett träd faller ned. Nu är det inte min mark utan kommunens. Säkert kommer träden att ligga ett år eller mera, eller inte tas om hand alls.

Sista stormens resultat

Var än ett träd faller ned tycker jag det ser så ovårdat ut, att inte bry sig om skog och mark. Jag vet att det kostar pengar att röja upp, men det skall se vårdat ut.

Hälften av träden här är döda i Almsjuka

Nära hälften av dessa träden är döda på grund av almsjukan. Jag påminde kommunens ansvariga om detta för mer än ett åter sedan. Men än har inget hänt. Det händer nog inget nu heller. Det blåser så gott som alltid västlig vid, bort från vårt hus som väl är. Stora träd hör inte hemma i bostadsområden. Jag lämnade 5- 6 stora tallar när vi byggde vårt första hus 1972, alla blåste ned.


Åtgärder

Information

6 responses

24 01 2022
Rolle o Carina

Javisst skall skogen hållas efter,helst nedfallna farliga träd!
Här blev alla 3 tallarna nertagna och nu ger dom värme oxå 🙂

Varm TräningsKram

25 01 2022
Matts Torebring

Det var ett klokt beslut du tog att avverka tallarna på din tomt. Jag har gått och rensat upp i så många skogar efter stormarna och så ska det vara anser jag.
Skogshuggarkram

24 01 2022
Husisblogg

Almsjuka, då kan det väl gå undan tills alla träd är drabbade, eller?
I vissa delar tycker mina ägare att det ser fint ut när träden ligger, men då tänker de mest på alla smådjur som kan bygga bo och må bra där.
Allt gôtt

25 01 2022
Matts Torebring

Nästan alla almar är nog sjuka idag och klarar sig inte. Här hos oss är alla döda. Jag vet att det moderna skogsbruket säger idag, att lämna döda träd för insekternas skull. Jag har har fått lära mig att de skall bort och jag tycker det är så fult med nedfallna eller döda träd.
Det bästa.

24 01 2022
Monica

Där tycker vi lika, det ser helt bedrövligt ut och tyvärr får de bara vara kvar säkert. Då menar jag också på promenadvägar längs en vacker sjö som här så får de ligga om de inte fallit på vägarna. Och resten ser ut att nästan falla. Halvligger ut över vägen. Påtalade för vänner på promenad men de såg det inte ens🙃
Det ska bara vara vackert här allt och man får inte säga något annat😉
Dottern såg till att en klunga tallar och ett stendött jätteträd togs ned av en arborist på sensommaren vid sitt nybyggda hus. De hade legat över huset nu annars eller över något annat. Så klok. Och väntade inte.

Och hur svårt kan det vara att sköta om efter vägar och dylikt. Men finns väl ingen personal som arbetar med sånt längre.

Ha det fortsatt fint, jag är sån som vill se skönhet så jag får ta en annan väg🙂

25 01 2022
Matts Torebring

Ja visst ser det så fult ut när man åker efter vägar och ser en massa avsågade stammar, eller till och med hela träd som ingen bryr sig om. Kör ned i diket och få en sådan avsågad stam rakt in i bilen, det är ju rena mordet.
Jag gillar inte naturreservat heller, med en massa döda träd som ligger på varandra som ingen får röra.
En klok och medveten dotter du har. Stora träd skall absolut inte stå i villaträdgårdar. En dag blåser de ned, det har jag sett åskilliga gånger.
Allt gott till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: