Ett rent nöje

23 05 2020
En veckas skräp

Det är nästan en månad sedan, jag återlämnade containern för brännbart. Jag trodde inte det skulle bli så mycket mera sopor. Så blir det lass efter lass varje vecka. Fast idag var det rekord mycket. Skåpet är fyra meter långt och fyllt ända fram. Birgitta körde lillbilen full med restavfall till Kretsloppet.

Efter fem pallar klinker, inner- & ytterdörrar, garderober, vitvaror till köket, inredning tvättstuga, två badrum och inte minst alla formar efter gjutningen, blir det så här mycket emballage och skräp på en vecka. Jag är noga med att sortera, varje liten bit till återvinningen. All well pressar vi på jobbet och får några ören för den.

Birgitta & jag tycker det är ett rent nöje, att hålla rent och snyggt överallt. Nu ser vi med spänning fram emot slutbesiktningen på onsdag morgon. Innan dess följer ett par hektiska dagar att få allt klart. Sedan hoppas vi på att få flytta in nästa helg.


Åtgärder

Information

8 responses

23 05 2020
Husisblogg

Detta har varit den renaste arbetsplatsen era entreprenörer arbetat på.
Dessutom väldigt bra att sopsortera, ni människor får göra så gott ni kan för naturen.

23 05 2020
Matts Torebring

Ja det tror jag också. Våra hantverkare är mycket duktiga på att bygga hus, men källsortera, har jag inte sett någon av dem göra, på ett riktigt sätt. Det är stora pengar jag tjänat på att städa och hålla rent själv. Ha det gott.

23 05 2020
Monica

Men så skönt att ha så snyggt städat. Ni är verkligen duktiga och har en toppenorganisationsförmåga. Tänkt på det så vanligt det är att det ligger jox och bråte hos folk när de jobbat med något och kvar i åratal. Ja jag skulle inte orka ha det så. På ett möte på landet tänkte man beställa nån långtradare minst för att samla ihop vad folk lagt på hög, under husen och jag vet inte var. Maken och jag tittade på varandra, vi hade inte en pinne ens 🙂 och när vi rensar åker vi till återvinningen direkt. Tänkt också så trevliga och hjälpsamma de är, Hela Människan har en container där och de lägger direkt dit en del. Ha det så bra i fortsättningen, en vilodag kanske? Innan nästa rusch. Ta hand om er väl.

23 05 2020
Matts Torebring

Jag förvånar mig över att det få se ut som det gör i samhället i dag. Obegränsat med fordon och skräp i trädgårdar, eller som dumpas i naturen. Många slänger allt där de går och står.

Hela vårt företag, hela vår familj är nog kända för ordning och reda. Våra gäster en lördagskväll, sa på trappan in till oss, ”Vi har hittat ett ogrässtrå i trädgården” då måste ni visa mig det, sa jag. Naturligtvis lite överdrivet. Ingen av oss för det pedantisk, utan jobbar snabbt. Ordning och reda spar massor av tid.

Nu hoppas jag bara att alla hantverkare är klara till slutbesiktningen på onsdag. Det ska bli olidligt spännande att sova i våra rätta sängar igen, fast på en ny plats i livet. Framtidsvägen! Må gott så gott!

24 05 2020
Husbilen Coralen

Ja tänk va skräp det blir från ett husbygge,mer än man tror!
Men ni är ju såå duktiga på att hålla undan det från bygget.

Ha det gott/RegnKramar

24 05 2020
Matts Torebring

Jag bedömer att den tid jag lagt ned på sopor och städning, tillstår ett värde av sex siffrigt belopp. Det känns skönt att ha gjort lite själv, inte bara avverkat skogen på tomten. Försommarkram

24 05 2020
Kors och Tvärs

Visst är det bra att sopsortera och på så sätt vara rädd om vårt natur och miljö.
Tänk! Nu är ni nästan i mål!

24 05 2020
Matts Torebring

Någon gång har hantverkarna burit ut skräp själva, fast de egentligen inte fått göra det. Då har jag gripit in i efterhand och sorterat rätt.
Den 9 juni 2019 lades vårt förra hus ut till försäljning. Nu nästan ett år senare, lagom till Mors Dag, hoppas jag att vi bor i nya huset. Det är Amazing Grace! Välkomna att titta in när flyttbestyren lagt sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: