En byggställning mindre

6 03 2020
Vårt vardagsrum mot Anebysjön

Så trevligt det blev när fasaden är nästan klar. Saknas bara foder runt fönstren. Även tre ytterdörrar till garagen och förrådet är monterade. Två dörrar syns inte, min bod skymmer dem. En dörr in till Herden, kom till under byggets gång.

Snart har vi ett nytt hem min Birgitta & jag.

Så mycket byggavfall det blir

Jag tog ledigt vid lunch i onsdags och vid lunch idag, bara för att plocka skräp och byggavfall. Lass på lass på skottkärran och containern är full för fjärde gången.

Platsgjuten betong

Samtidigt fortsätter jag att ta in offerter på markarbetet. På bilden syns en platsgjuten entré i betong. Betongen är minst 10 cm tjock och gjuts med en speciell betong. Den är armerad på vanligt sätt med ett armeringsnät. Mönster kan jag få vilket som helst, från marmorstenar till gatsten. Mossa mellan plattor är ett minne blott.

Trevlig helg Go Vänner, i morgon åker vi på Bomässa!


Åtgärder

Information

10 responses

6 03 2020
Rolle o Carina

Ja det blir mycket skräp i alla dess former!
Vilken snygg betong på marken 🙂

SolKram

6 03 2020
Matts Torebring

Ja visst är det. Tänk bara, aldrig mera mossa mellan plattorna.
Byggkram

6 03 2020
Husisblogg

Det var riktigt intressant, plastgjuten entré i betong. Det tipset ska jag ge mina ägare.
Från oss till er, önskan om en riktigt trevlig helg!

6 03 2020
Matts Torebring

Jag är helt övertygad om att detta, är det enda rätta. Altaner, gångvägar och garageinfarter, allt är klart på några få dagar. Plattsättning kräver stenmjöl, finjustering och mycket handarbete, medan betongen läggs direkt på makadammen. Trevlig helg till hela Husisfamiljen.

7 03 2020
Vår husbilsblogg

En relativt nära granne lät förra året ett företag lägga och skapa platsgjuten betong på sin parkeringsplats på tomten. Det blev riktigt snyggt. Minns att dom var fem gubbar som formade platsgjutningen. De var många som jobbade med betongen samtidigt eftersom tiden är knapp efter det att betongen är på plats.

7 03 2020
Matts Torebring

Jag tror dig Lars. De personer som jag talat med säger, du kommer aldrig att ångra detta beslutet. Jag har slitit och jobbat sedan före tio års ålder, nu har jag bestämt, att göra det bekvämt för oss.

7 03 2020
JoY

Det är kul när ställningarna försvinner, vi har våran kvar ett tag till.
Den betongen verkar smart. Har man mallar som trycks ner i betongen då? Ja du kommer säkert visa längre fram hur det går till.
Trevlig helg

7 03 2020
Matts Torebring

Ja ni hade ett mega stort jobb med ert tak, så det måste ta tid. Platsgjuten betong kommer jag tillbaka till. Mönstren görs på ytan innan betongen torkar. Trevlig fortsättning g på helgen.

7 03 2020
Monica

Så snyggt med betong på det sättet och så smart!

7 03 2020
Matts Torebring

Ja, det tycker jag också. Jag kommer att göra allt för att lära mig mera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: