Historiskt

5 03 2020
Sex bilar på parkeringen idag, inklusive min.

Jag var på bygget ganska tidigt idag, då jag hade lite frågor till Oskars Rör, som är hemma hos oss på bygget idag. Idag var vi sex bilar på parkeringen. Jag kände att jag måste ta höjd för att få med alla på bild.

På andra sidan vägen. (Klicka upp bilden och njut av mossan på stenarna.)

Jag har sett stenarna på andra sidan vägen, som utgör den gamla strandlinjen för Anebysjön, fram till år 1860. Idag när morgonsolen började att titta fram genom träden, var de mossbelagda stenarna, nästan helt magiskt vackra. Idag 160 år senare står jag här och verkligen beundrar dem.

Den blivande stjärnhimlen

I hela huset skall vi ha en enda armatur, en kristallkrona. Den blivande stjärnhimlen i taket, håller på att växa fram. När det är i mitt tycke, ett så lite bygge som detta, händer det verkligen saker. Bygget på jobbet under 2018- 2019 var riktigt stort, i jämförelse med detta. Nu växer det fram ledningar och kontakter precis överallt. Det är duktiga grabbar från Midroc som jobbar.

Historiskt är också, att idag har Oskars Rör startat upp en mindre elpanna. Detta i väntan på att värmepumpen installeras. När taket har fått isolering nästa vecka och rummet för värmepumpen är målat och klart då startar vi bergvärmepumpen. Hittills har vi inte haft några värmefläktar igång. Ganska otroligt egentligen i ett vinterbygge.


Åtgärder

Information

7 responses

5 03 2020
Husisblogg

Det där ”nu växer det fram ledningar och kontakter precis överallt” gillar min manlige ägare.
Har fått återberättat när ägarna gjorde iordning deras garage. T o m elektrikern undrade om det verkligen skulle vara så många uttag, men min manlige ägare sa bara, ”uttag får man aldrig för många av” och det har sedan visat sig vara bra.

5 03 2020
Matts Torebring

I vårt förra hus hade vi alldeles för lite väggkontakter. Det räckte knappt till dammsugaren. Så ska vi inte ha det nu. Jag frågade Midroc´s avdelningschef vad han tyckte om utrustningen i vårt hus. Det är mycket och det mesta är special, svarade han.

5 03 2020
Rolle o Carina

Ja ljus i detta mörka land får man aldrig för mycket av!

Ha det gott/27 cm SnöKram

5 03 2020
Matts Torebring

Du menar väl inte att ni har 27 cm snö? Det är 27 cm för mycket, tycker jag.
Byggkram

5 03 2020
Husbilen Coralen

Jo tyvärr så har vi fått det efter 4 dars snöande från o till!
Gissa om det var kul att komma hem?? 🙂 🙂

6 03 2020
Vår husbilsblogg

Det är något speciellt med hus som byggs av enbart trä. På den nedre bilden ser det ut som att väggarna lutar inåt, förmodligen bara en synvilla.

6 03 2020
Matts Torebring

Ja du Lars, det är bara en kameravinkel som gör detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: