Mercedes dörrar!

7 03 2020
Två av våra tre garage dörrar

Jag skrev i går, att våra tre ytterdörrar till våra garage och förråd kommit på plats. Jag skrev också, att vi skulle åka på Bomässa på Elmia idag. Vågar du åka Matts? sa min Birgitta, med tanke på Corona viruset. Nej det gör jag inte, svarade jag. Jag har en kronisk Bronkit i mina luftrör, som jag haft så länge jag kan minnas. När influensa biter sig fast i denna, tar det som nu senast, minst fem veckor, innan jag är fri från besvär.

I stället var jag ganska tidigt på morgonen på bygget och samlade ihop virke, som jag sedan täckte över. Jag flyttade en byggställning och gjorde snyggt ute runt hela bygget. Efter fem timmar var jag så trött att det gick på låga växlar hem på cykeln. Birgitta i sin tur var på Servicehuset Antuna, tillsammans med några vänner från Fredstorgskyrkan och sjöng för de äldre.

Vilken fröjd att öppna och stänga de nya dörrarna från RM Snickeri i Vimmerby. Förr sa jag alltid, vet inte om det stämmer idag, Mercedes bilar har alltid haft en skön softkänsla, att stänga dörren. Samma känsla på dessa dörrar. Jag vet att RM Snickeri produkter står i en klass för sig, därför valde vi dem. P.S. Takpannorna på marken, är allt vad som blev över till ladan och garagen.

Våra entrédörrar

Vad spännande det blir att få montera pardörrarna till entrén, men detta får vänta till slutet. De står bättre skyddade i vårt garage. Naturligtvis kommer dessa även från RM Snickeri.


Åtgärder

Information

7 responses

7 03 2020
Rolle o Carina

Visst är det fint med riktiga dörrar på ett hus,kvalité ska det vara!
Tänker på mina 3 Mercor jag hade på 70-80 talet,kvalité 🙂
En 220 D,en 240D och en 280S hade jag då,sa till mina vänner
att känn på kvalitén när ni stänger dörrarna,dom åkte ju mest
Volvo dom och gissa om dom bara stod och bara gapa???
Huset blir bara finare hos er och garaget med!
Visst gjorde du rätt som inte åkte på mässan också!

Ha det gott/SolKramar

7 03 2020
Matts Torebring

Vad glad jag jag blir när du skriver om dina Mercor och dörrarna på dem. Då hade jag inte fel. Inte nog med att jag byggde hus på 70- talet på dagarna och körde tradare, oftast på nätterna, och så körde körde jag Taxi i helgerna, med en Mercedes 240. Aneby kl. 2.30 tur & retur Stora Hotellet i Jönköping, fem gäster i bilen, avsläpp på flera adresser och i säng igen exakt 3.30. (90 km) Då gick det undan! Tänk vad man orkade på den tiden. Nu blir jag trött av fem timmar grovarbete på bygget.
Byggkramar

7 03 2020
Husbilen Coralen

Körde du 240 ser jag,var väl en vanlig sugdiesel det med?
Jag minns att jag gick och sneglade på en 240D 3,0L.
Den var ju 5-cylindrig med mer krut i,men tyvärr så hitta
jag aldrig nån i fint skick att slå till på så jag behöll 240D:n 🙂
Efter den så blev det 280S,vilken underbar Merca det var!
Rak sexa,automat och vilken fin inredning i teak,ellucka,m.m
Den var helt underbar att köra Matts,synd man inte har kort
på alla fina dom Mercorna man haft då,vore ju kul att se idag!

Ha det gott…….

7 03 2020
Husisblogg

Ja någon Mercedes har aldrig fått parkera i ägarnas garage, de nöjer sig med Audi.
Ni kör med kvalite, både i hus och husbil.

7 03 2020
Matts Torebring

Det har aldrig funnits Mercedes i vårt garage heller. Men som sagt, jag har kört bilen yrkesmässigt. Det är då jag minns dörrarna. Jag har också haft två Audi bilar.

7 03 2020
Monica

Vad snyggt det blir allt! Jag är en sån som tycker att garage m m ska vara lika snygga som bostadshuset och precis så blir det 🙂 och precis såna snygga stuprör tänkte jag mig 🙂 perfekt mot de vita knutarna! Och mycket klokt beslut, det är inte vettigt att vara i så stora folksamlingar nu innan vi vet vad detta tar vägen. Störst risker tycks vara med Italienfararna. Har fått lite info att viruset modifierats något där till det sämre och det har vi nu. Och känner till envisa som absolut åkte när man redan visste om de större utbrotten där. Väldigt korkat. Har själv åkt på skidresor i norra Italien, var ett tag sen dock och det är fantastiskt men i nuläget borde folk tänkt lite. På sin egen familj och omgivningen. Och folk nyser och folk hoppar flera meter bakåt då. På apoteket sprayade personalen efter nysfolket, receptfritt var i stort sett slut där. Ha det så bra i fortsättningen och glöm inte att ta pauser och bara njuta av så mycket ni hunnit.

7 03 2020
Matts Torebring

Visst blir det fint. Vi är så nöjda 😋. Nästa hyperspännande detaljer blir stengolvet i hela huset i tre olika nyanser, murspisen, den fina kristallkronan och inte minst köket. Vårt stora garage är i princip inte vackert. Det är så stort och högt. Tack vare att vi bygger ute på landet, arkitektens lyckade placering av garaget på tomten, gör att att det ser ut som en naturlig del av landsbygden. Ladan har varit så enkel att bygga, men garaget har krävt mera av kreativ energi. Visst blir det bra. 👍

Vi har varit i de hårt drabbade delarna av Italien under många år. Visst skulle jag önskat komma tillbaka och köra WC backen i Cortina. Det är lagt på hyllan sedan flera år nu. Att åka dit i år finns verkligen inte på kartan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: