Tak & golv bestämde vi tidigt

8 03 2020
Birgitta funderar på tapeter

Träpanel i taket, så kallad Ruffpanel, vit målad från fabrik, av finsågad gran, var bland det första vi bestämde oss för. Samma med stenklinkers på golvet, som skulle kunna påminna om en vitkalkad gammal ladugårdsvägg på insidan. Den är inte helt vit utan finns spår av historia i den.

För första gången kom tanken idag, på tapeter på väggarna. Det är inte mycket väggar kvar att tapetsera, fönstren tar ut sin rätt. Vi är överens om, att det blir inget svårt val. En vit sandtapet, för att möta mot golvet.

Ett av våra två gästrum

Vi har ordnat ett fint boende, för dotter med familj och andra nattgäster, när de kommer och gästar hemma hos oss. Detta är ett gästrum med dubbelsäng. Här kommer golvvärmen in genom bottenplattan. Om slangarna som kommer upp i golvet, varit en cm fel när bottenplattan göts, hade det varit problem. Det är jag, sa Oskar Palmér på Oskars Rör, som såg till att det blev exakt rätt. Som ni ser finns bara plats kvar för råspont och en gipsskiva.

Slangarna i förgrunden är två styck till kyla i vardagsrummet och två slangar för kyla bort till vårt sovrum. Gästrummen får ingen egen kyla. Det börjar redan vara varmt inne, detta tack vare en tillfällig inkoppling av en liten elpanna på 6 kw. Det blev imma på mina glasögon när jag kom in igår, från kylan ute. Dörren leder ut till soldäck och en morgon espresso.


Åtgärder

Information

8 responses

8 03 2020
Rolle o Carina

Ja det är många ledningar åt alla håll att hålla reda på!
Men blir bra när allt är klart 🙂

RegnKram

8 03 2020
Matts Torebring

När Niklas & jag själva rustade det första kontoret 1996, hade vi 17 faser fram till elcentralen. Spännande att se hur många det bli nu.
Kalla vindar & Varma kramar!

8 03 2020
Husisblogg

Ja både ni och gästerna ska ha det bra.
Tjusigt att se alla kablar ligga så fint, ordning och reda.

8 03 2020
Matts Torebring

Ja visst är det och golvet har jag dammsugt ut efter väggarna.

9 03 2020
Monica

Tapeter är fint, vare sig de är helt vita eller med någon färg men det blir en helt annan värme i rummen och så mycket vackrare än målade väggar. Är min åsikt och har alltid varit 🙂 men hur andra gör bryr jag mig inte om men glad ni är så kloka :-). Och ni kommer att få så alldeles otroligt fint och så skönt för er båda när denna byggtid är över.

9 03 2020
Matts Torebring

Ja visst ska det vara fina tapeter, målade väggar är inget för oss. Jag tror att jag måste be dig komma på slutbesiktning i sommar, med kaffe & dopp i Anebysjön. Vi tycker att vi valt det lilla extra genom allt.

9 03 2020
Monica

Ja tack för inbjudan 🙂 det är faktiskt på tiden vi åker söderut, vi pratade om det förra året men hanns inte med. Vi har både släkt och vänner i Västergötland och Småland. Det har blivit så många Englandsresor men nu blir det nog bara någon enstaka till vänner där och dotter har vi här, allt har sin tid och det är så fint att hon är närmare nu. Så vi får se, skulle vara väldigt kul att se allt, tycker det är så intressant att allt är så gediget och genomtänkt. Ha det fortsatt fint och bra.

9 03 2020
Matts Torebring

Vad spännande. Kanske blir jag sågad, kanske blir det godkänt, då får vi vänta och se. En femårig dröm kommer att fullbordas i vår eller sommar. Välkomna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: