Vi bygger på Aneby Gård

29 02 2020
I mitten av bilden skymtar vår nya lada

Säkert har jag skrivit detta innan. Vilken förmån att få bosätta sig ute på landet och på Aneby Gård, bara fem hundra meter söder om samhället. Vi behöver inte längre fara på den tråkiga och ogästvänliga Storgatan i Aneby, mer än i enstaka nödfall. Ska vi åka norr eller söder över, kör vi till 32:an i Bredestad. Till Nässjö och Jönköping har vi raka spåret. Själv skulle jag vilja handla nästan allt på City Gross i Jönköping. Då slipper vi Storgatan ännu mera. Till jobbet har vi en fin cykelbana hela vägen.

På bilden syns ett av Aneby Gårds gärden. Dessa kan jag snedda över, för att komma till vägen, upp till motionsspåren. Skulle vi bli orkeslösa, kan vi glida fram i en båt på Svartån, ända ned till centrum. Här under träden finns Jönköpings läns mest intressanta arkeologiska område.

Bakom träden längst ut till höger i bild, ligger den tomt som vi först skulle bygga på. Att vi fick vår egentliga tomt som vi bygger på, var den Högstes ledning. Nu är alla fem tomterna borttagna från försäljning, trots utförda VA arbeten och el installationer. I den lilla ådra av bonde som finns i mig, hoppas jag, att det aldrig blir byggnation på bördiga åkermarken utanför.

Birgitta städar tvättstugan

Varken Birgitta eller jag tål dammet av isoleringen. Så det gäller att ha munskydd på sig. Nu gäller det att vara rädd om dem, de är tydligen slutsålda på alla apotek. Nu är det sopat och även dammsugt på vissa ställen på bygget. Nästan oigenkännligt. Denna helgen var det omåttligt mycket byggavfall att ta han om.

I går -12 grader, idag smälter snön

Förlåt att jag skryter med vår husbuss och lägger in samma bild som för någon dag sedan. Vi har nu bott i husbussen sedan mitten av oktober. Varje dag har vi haft + 23,5 grader i bussen. Igår blev jag ännu mera imponerad, -12 grader ute och fortfarande + 23,5 inne. Gasolpannan har vi inte haft i drift sedan förra våren då vi fricampade. Vi behöver bara elsladden påkopplad på 3 kw, det räcker. Hela golvet är varmt, inte fläckvis som vi hade tidigare.


Åtgärder

Information

6 responses

29 02 2020
Nils-Åke Hansson

Byggarna måste vara mycket nöjda att komma till jobbet och inte behöva sparka sig fram i massa bråte. Nu kan det inte vara många månader kvar tills ni flyttar in!.

29 02 2020
Matts Torebring

Snickarna sa just, att det är ett av de mest välstädade byggen att komma till en måndag morgon. Jag inser hur mycket timmar jag sparar in på att städa och hålla rent. Vi får nog räkna med som mest tre månader till i husbussen.

29 02 2020
Rolle o Carina

Måste vara kul att få städat på bygget,det gillar ju oxå byggarna!
Och bra med munskydd i dessa Covid-19 tider,usch!
Visst får ni det fint där när ni får flytta in före midsommar🤪👍

Ha det gott o njut……..

29 02 2020
Matts Torebring

Både Birgitta & jag trivs med att städa. Det är inget ledsamt arbete. Det blir så fint efteråt. Midsommar då hoppas jag att jag är på semesterresa med Herden.
Byggkramar

29 02 2020
Husisblogg

Härligt med en sån arbetsplats för snickarna.
Självklart att HERDEN ska hålla värmen, det är ju en riktig husbil.

29 02 2020
Matts Torebring

Det är inte ledsamt att städa, tvärtom. Vår förra husbil skulle väl vara den bästa för svenska marknaden. Det märkte vi inget av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: