Mobilens genomslagskraft

13 12 2016
skarmavbild-2016-12-13-kl-21-07-41

Vår nya mobila webbshop

Unders nästan två års tid, har vi på Torebrings, hållit på och funderat.  Vi har talat med designer och systemutvecklare. Det kan förefalla enkelt, att skapa en mobil webbshop. Niklas utvecklar inget, utan att det är klockrent rätt från början. Han har sin testmiljö, där han jobbar med utveckling jämsides, med vårt ordinarie affärssystem. Detta måste ju integreras med affärssystemet  vi arbetar med. Totalt har våra systemtekniker och designers jobbat ett bra stycke över 200 timmar med projektet under två års tid. (Mycket har kommit emellan under tiden)

För två veckor sedan sjösatte vi det. Efter någon minut kom första orden via den mobila hemsidan. Hur ser det ut två veckor senare? Minst hälften, kanske två tredjedelar, av alla order som kommer in, kommer  från mobiler. Det känns nästan att vi får, hur mycket order som helst. Jag är som vanligt lite efter och använder uteslutande min MacBook när jag handlar. Men det är kul att se utvecklingen.


Åtgärder

Information

12 responses

13 12 2016
Rolle o Carina

Ja vilken utveckling med tekniken,var skall det sluta månne?

Ha det gott på kvällskvisten…..Varm GranvedsKram

13 12 2016
Matts Torebring

Vi fortsätter att köra husbil, det klarar vi än ett tag, hoppas jag,
Kram Björkroth

13 12 2016
Lennart

Mobilen används numera till allt, bankaffärer, kontakter med andra, reglera utrustning i hemmet är bara några exempel.

Kram

13 12 2016
Matts Torebring

Ja, så är det helt klart.
Kram

13 12 2016
husisblogg

Hos mina ägare är det nästan enbart paddor och mobiler. Mac-datorn ligger i garderoben och samlar damm. De tycker också detta är smidigare då jag tar mina ägare på en tur.

13 12 2016
Matts Torebring

Jag har en MacBook på reserv i garderoben i husbilen. iPad gillar jag inte alls. Mobilen däremot använder jag till mycket.

14 12 2016
nils-åke hansson

Jag använder mest Laptopen men Banken är smidig på telefonen. Har ju en son som sedan han var liten har data som intresse och idag driver bland annat https://theshipyard.se/ . Så nu vet du om ni vill förnya er.
Har själv jobbat med Cad/Cam i industrin i många år.

14 12 2016
Matts Torebring

Du vet väl redan att norrlänningarna kallar sina sin högsta berg för Laptop. Jag kommer inte överens med Birgittas iPod. Jag kör min MacBook.

14 12 2016
Lena

Förstadiet till det vi har idag var jag med om påminternationelltmföretag, det var tider det också med snabb förändring av alla dess användarmiljöer o intenmindre nu. Det går så snabbt så förståelsen för företag är stor. Sätter man inte ner foten o väljer utvecklingsbara iT miljöer kan man lätt fastna i föråldrade miljöer. ”iT spanare” är viktiga partners som ges fasta/måttliga budgets annars kan det lätt skena iväg med kostnaderna. Typ färsäkringskassan, skräckexempel på ”okunnig beställare” samma med polis omr. ryser varje gång det blir så… Man måste veta vad man behöver inte fashineras av allt man kan göra då styr man verksamheterna åt fel håll, ja du förstår!

14 12 2016
Matts Torebring

När vi höll på att utveckla vår webbshop för snart tjugo år sedan, minns jag Postens vd i tv rutan. Där fanns också Clas Olsons vd. De fick frågan, vad kostar det att bygga en webbshop? Vi har lagt ned 900 miljoner, sa Postens dåvarande vd. Vi har lagt ned 17- 18 tusen kronor sa Clas Olsons vd. Det säger det mesta om våra stora statliga företag. Som väl är följer vår vd Niklas, datautvecklingen in i minsta detalj. Är man inte med, är man snabbt borta. Vilken utveckling vi haft de sista 20 åren är enormt.

14 12 2016
Elisabeth

Utvecklingen går fort! Kul att det fungerar för er!

15 12 2016
Matts Torebring

Allt nästan skenar, det är inte enkelt att ta in allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: