Ensam i spiltan

14 12 2016
img_0736

Våra små goa hästar.

När Birgitta fyllde 5.0, för många år sedan, skrev jag en dikt till henne, på nästan 50 versar. Mycket i dikten handlade om, att jag aldrig sett henne sova. Jo, det har jag faktiskt sedan dess. Hon somnar framför tv´n, vid brasan numera. Men på natten spelar det ingen roll, när jag vaknar och viskar till henne, ”Sover du”? Jag får alltid ett svar tillbaka.

Nu har vi långa dagar, Birgitta är värst. Hon sover bara några få timmar, sedan jobbar hon igen. Jag går till sängs ensam och vaknar ensam. Har du inte huvudvärk, säger jag. Nej det har hon aldrig. Jag avundas på henne, att hon kräver så lite sömn. Själv är jag helt annorlunda. Jag vill helst sova sju, åtta timmar, gärna ännu mera.

 


Åtgärder

Information

14 responses

14 12 2016
Lennart

Hon måste vara stark och ha ett brinnande intresse!

Kram

14 12 2016
Matts Torebring

Denna gången får du alla rätt.
Kram

14 12 2016
husisblogg

Ägarna säger att ni ska vara rädda om er, hoppas ni snart får njuta av en helg i er Kabe

14 12 2016
Matts Torebring

Nu längtar jag mer än någonsin att få starta husbilen och några dagar ledigt. Jag hoppas det blir på nyåret.

14 12 2016
nils-åke hansson

Var rädda om er! Finns yngre som kan ta vid. Nu vet jag att du hoppar högt…….

15 12 2016
Matts Torebring

Det är inte det enklaste, men jag måste komma ned i 40- timmars vecka först.

14 12 2016
Rolle o Carina

Vi trodde det var stark kvinna med en lika stark man! 🙂

Ha det gott o längta efter Kaben…BrasKram

15 12 2016
Matts Torebring

När det gäller att jobba antal timmar ligger jag efter. Det är bara att erkänna. Men va då, hon är två år yngre än mig.
Kram Granvist

14 12 2016
Elisabeth

Ja, vi har olika sömnbehov, men det låter i minsta laget med ett par timmar per dygn. Finns en risk till utmattningssyndrom om inte kroppen får vila. Ta hand om er! Kramar

15 12 2016
Matts Torebring

Birgitta har alltid levt på minimalt med sömn, utan att fara illa av det. Jag är lite avundsjuk på henne.
Kram & Ha det gott ni också

15 12 2016
Lars Permelin

Jag brukade tidigare dela dygnet i tre delar om åtta timmar i varje del för vila, sömn och arbete. Numera så är det inte så mycket arbete direkt, den tiden fylls med annat betydligt roligare. Vi är alla olika, för mig räcker det numera med sju timmars sömn eftersom viloperioden idag är betydligt längre. Bara några timmars sömn verkar vara i minsta laget.

15 12 2016
Matts Torebring

Senare i livet har jag nog börjat tänka så också. När jag var yngre då var det nog mest två tredjedelar arbete. Det viktigaste är att man får djupsömnen på småtimmarna, annars mår jag inte bra.

15 12 2016
Kors och Tvärs

Jag har fått lära mej (den hårda vägen) att sömn är viktigt.
Godnatt – kram

16 12 2016
Matts Torebring

Visst är det så. Jag har kämpat till och från sedan 1999 med min sömn. Sover jag en hel natt utan att vakna, kan jag lyfta hela jorden nästa dag.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: