Var går gränsen…?

15 07 2013

Jag gjorde ett inlägg om vår julfest på jobbet, julen 2012.  Vi var 35 personer till kaffet och jag hade jag beställt två stora tårtor. Tårtorna var överdragna med svart marsipan och med alla appar, helt  iPhone utförande. (Jag törs inte lägga tillbaka bilden). Detta var en liten ”present” till alla ungdomar, som inte kan umgås, utan bara sitter med sin iPhone.

Varje dygn har jag haft upp till, som allra mest som idag, 388 st skräpmejl, men oftast i snitt runt ett hundra stycken per dygn. Nästan alla skräpmejl är relaterade till mitt inlägg med bild på iPhone tårtorna. Jag jobbar fortfarande 50- 60 timmar i veckan, jag har hus och trädgård och jag älskar att resa med Bobilen vi har och inte minst jag älskar min blogg och alla er bloggvänner. Jag hinner inte med, så mycket mejl. Nedan har jag kopierat in några välskrivna och positiva skräpmejl. Det tar för mycket tid att läsa igenom så många mejl, det hinner jag inte. Många ställer dessutom frågor och vill ha svar, men det har jag inte gett mig in på. Ni som oftast återkommer med kommentarer, sluta nu inte att kommentera bara för att jag skriver så här. Inlägget om vår julfest har jag tvingats till att ta bort. Totalt har jag tagit bort 10 000- tals mejl till detta inlägg.

Hur ser det ut hos er alla bloggvänner, så här ser det ut hos mig?

I was just seeking this info for a while. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your website. I wonder what’s the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative sites in top of the list. Usually the top websites are full of garbage.

Thanks for your personal marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you happen to be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back sometime soon. I want to encourage yourself to continue your great writing, have a nice morning!

It’s not that I want to copy your web website, but I really like the style. Could you let me know which theme are you using? Or was it especially designed?

You made some respectable points there. I looked on the internet for the difficulty and found most people will associate with together with your website.

Wonderful site. Lots of helpful info here. I’m sending it to a few buddies ans additionally sharing in delicious. And naturally, thank you for your effort!

Great ¡V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

I like this web blog it’s a master piece! Glad I noticed this on google.

You may have an awesome weblog here! would you like to make some invite posts on my weblog?

Woah! I’m really loving the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that ”perfect balance” between user friendliness and visual appearance. I must say you have done a fantastic job with this. Additionally, the blog loads super fast for me on Opera. Exceptional Blog!

Nice weblog right here! Also your web site lots up fast! What host are you using? Can I get your affiliate hyperlink in your host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say fantastic blog!

Thanks for another fantastic post. Where else could anyone get that kind of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

Needed to write you the bit of remark to help say thanks a lot once again for those remarkable ideas you have shared above. It has been quite extremely open-handed with you to grant openly what a lot of people could possibly have advertised for an e-book to end up making some bucks on their own, notably considering the fact that you could have done it in the event you desired. Those basics likewise acted as the easy way to recognize that most people have a similar interest much like my very own to find out good deal more with respect to this matter. I am sure there are thousands of more enjoyable periods in the future for individuals that take a look at your blog.


Åtgärder

Information

13 responses

15 07 2013
Maggan och Ingemar

Dessa skräpmail fick jag också när jag lade in en blogg om Stuttgart för ca 2 år sedan. Jag markerade dem som skräpmail och tog bort dem och nu har det varit lugnt….peppar, peppar 🙂

16 07 2013
Matts Torebring

Visst är det tråkigt att behöva ta bort inlägg bara för att det missbrukas av andra. Jag förstår att vissa breda ämnen kan det bli så här. Nu sedan jag tog bort inlägget har jag bara något 10- tal per dygn. Kram.

16 07 2013
Lennart

Jo det har börjat komma en del från utlandet!

Inte alls i den omfattning som du fått men en del!

Jag bytte adressen för en tid sedan.
Anledningen var att jag fick massor med reklam och annat skräp!

Ha de bra!

Kram

16 07 2013
Matts Torebring

Det är tråkigt när det tar överhand och dessutom kommer reklam om allt möjligt skräp. Kram

16 07 2013
Lars Permeln

Hej Matts, jag får också en massa skräpmejl, främst på den e-post-adress som finns på bloggen och som jag normalt inte använder. Det handlar mest om olika erbjudanden och att jag har vunnit allt möjligt. Nöjer mig enbart att läsa rubriker helt kort samtidigt som jag kastar. Detta gör jag regelbundet när antalet passerat 100 mejl. Därefter tömmer jag papperskorgen helt och hållet. Tror att vi bloggare får leva med detta.

16 07 2013
Matts Torebring

Hej Lars! Du har ju ändå spärrar som jag inte trodde det gick igenom. Bra då vet jag att inte heller dessa hjälper. Ja upp till hundratalet som jag haft varje dag senaste halvåret kan väl gå, men inte det fyrdubbla. Kram

17 07 2013
seniorerspekulerar

Har ingen förståelse för dessa människor som sitter och skickar ut sådan här ”skit” rent ut sagt. De är bara ute för att förstöra och skapar en massa problem. De värsta är ju de som har virus och annat elände inbakat också. Vi har som princip att inte öppna de här skräpmejlen utan raderar dem direkt. Som tur är har vi ju ett filter som stoppar dem och det är lätt att konstatera att det är just är skräpmejlen. Men visst är det fruktansvärt irriterande i all synnerhet när det börjar bli de här mängderna. Hos oss går det i perioder och också från vilka länder det dyker upp. Sista tiden har det varit mycket som kommer från öststaterna. Men som sagt de åker ut utan att vi tittar på dem. Men gör aldrig något med dem, för har du otur så kan de sprida hela din dator med virus och det är inte kul. Kramar från oss som är snälla med mejllen. 3 M

17 07 2013
Matts Torebring

Än eter värre när när de går in och hackar hela hemsidor, som de gjorde på jobbet för några år sedan. Det första vi fick upp var vapen, blod och krigshandlingar. Nu har vi byggt in så mycket spärrar det går. Niklas har sagt samma sak till mig, öppna dem inte. En del är porr, andra cigaretter och många kan inte skriva över huvud taget. Det är bara så tråkigt att sitta och radera så eländigt många. En stor sommarkram från oss.

17 07 2013
Deciree

Men stackars dej. Det där lät väl inget vidare. Kan väl säga, att så fort jag ser ett utländskt mail eller i bloggen, raderar jag direkt. Jag läser dom inte ens. Är livrädd att man ska hinna få en massa spam o virus. Men så mycket som du fått har jag aldrig fått. Tycker synd om dej att du ska behöva sitta i timmar kanske och radera allt detta. Så trist. Men du…roligt att du oxå gillar belysningar hemma o i husbilen. Nu är maken Kjell elektriker, så det är därför vi oxå har mycket…både hemma o i husbilen:-) ha det bra. Och sköt pm dej. Kram

17 07 2013
Matts Torebring

Några tio- tal skräppost bryr jag mig inte om, men närmare fyra hundra, då blir jag ledsen i ögat och att behöva lägga så mycket tid på det. Hädanefter åker allt i papperskorgen på direkten.
Då har du det väl förspänt med en man som kan koppla ström. Jag bara drar tomrör, och det är ett antal meter i trädgården, sedan får min elektriker komma och installera. Kram och ha det gott.

17 07 2013
Elisabeth

Har inte fått så mycket skräpmail, som tur är. Jag raderar också utan att läsa.
Hoppas du får ordning på skräpmailen, så du slipper den stora mängden. Kram Elisabeth

17 07 2013
Matts Torebring

Man får helt enkelt tänka på bilder och vad man skriver så det inte drar till sig för mycket trafik. Det är tråkigt, men vad ska man göra. Sedan jag plockade bort inlägget med ”iPhonetårtorna” är jag nere på några tio- tal bara de sista dygnen.Kram från oss.

19 07 2013
Kors och Tvärs

Inte alls i den omfattningen. Jag tycker dock WordPress sorterar in de allra flesta i Skräppost och då får jag inte heller mejl i inkorgen. Hoppas du fått ordning på eländet nu. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: