En tanke i söndags….

17 07 2013
Jag drar undan trappen och breddar balkongen

En tanke i söndags, igår drog jag undan trappen och breddar balkongen.

Vår balkong, som vi sitter och äter och fikar på ibland, när det är bara Birgitta och jag, är bara 1,25 meter bred. Så fick jag en idé i söndags eftermiddag. Jag kopplar loss trappen, ned ifrån balkongen. Jag bygger en ställning, som bär upp trappen, när den blir losskopplad.  Så tar jag hem två palltruckar från jobbet och drar iväg med den åt söder, där den kommer att stå sedan. I söndags fick jag idén, i måndags rensade jag bort semesterogräset och igår tisdag, började jag arbetet, med att bredda balkongen som kommer att bli 2,5 x 6,3 meter. Nu kommer det att bli plats till ett par solstolar och en trevlig matmöbel.

Min egna ställning av lite ovanligt slag.

Min egna ställning av lite ovanligt slag.

Vi har en bra uteplats, med en gedigen parksoffa och bord på framsidan. Men ibland blir det för varmt att sitta där. Vidare har vi en uteplats, under vinterträdgården, som vi sällan går ned till. Nu får jag ytterligare en bra uteplats, i höjd med vintertädgården.  I morgon blir det att gräva djupa hål, till de bärande stolparna och sedan gjuta. Detta är inget stort jobb, så det skall jag försöka hinna med själv, utan att det inkräktar på Bobilen. När jag byggde vinterträdgården tog det runt 400 timmar, samt 60 timmar hjälp med resande av stommen. Ganska roligt att komma igång och snickra igen.

Vecka 34 blir det den tredje och sista stora ”Home make over” hoppas jag, för min del. Vi har gjort två sådana resor inne tidigare. Då skall vi montera nya takstolar och nytt tak på garagetaket, som får ett sadeltak i stället för det platta tak, som vi har idag. Samtidigt kommer jag att byta tak på hela huset och dessutom måla om till en helt ny färgsättning. Hela det jobbet är så stort och omfattande, att det har jag antagit byggare, målare och ett omfattande byggande av ställningar runt hela huset.


Åtgärder

Information

13 responses

17 07 2013
lennartolovsson

Det blir en fin plats att sitta på!
Själv gör jag inte mer än, Max, klipper ogräset!
Jag har gjort en del tidigare men nu får det räcka!
Ha de bra!
Kram

18 07 2013
Matts Torebring

Ja det blir det och jag har fått ytterligare idéer idag. Jag lär nog återkomma när det blir klart. Kram

17 07 2013
Elisabeth

Det händer mycket och snabbt. Vi har inga sådana projekt, men bägge barnen har hus, där det behövs ett och annat handtag. Men tänk på att vila lite i värmen också. Kram Elisabeth

18 07 2013
Matts Torebring

Ja visst, får jag en idé drar jag oftast igång direkt och slutför det. Kram

17 07 2013
Maggan och Ingemar

Ja det är skönt med lite utrymme på balkongen. Vi har också två sidor att vara på. Våra två större projekt är fixade nu återstår de lite mindre, som målning mm. I den här värmen orkar vi inte göra så mycket och då blir det istället lite småjobb i källaren där det är svalt. Man ska inte ta i för hårt i vår ålder och särskilt inte när det är varmt, så ta det lugnt. 🙂

18 07 2013
Matts Torebring

Jag har mitt projekt åt öster. Där är det ganska skönt på kvällarna. Mitt på dagen är tveksamt om jag skulle kunna jobba med det, det stoppar jag inte för. Kram.

18 07 2013
seniorerspekulerar

Det blir en fin utökning av balkongen, säkert mer användbar. Ta det bara lite lugnt i värmen och jobba inte för hårt. Det tar på kroppen vid dessa temperaturer. Spännande att få se vad ni valt för färger på huset. Måste åka förbi efter v34 och kolla in resultatet. Kram, 3M

18 07 2013
Matts Torebring

Jag har fått ytterligare positiva idéer idag. Med dessa idéer kommer det att bli riktigt fulländat. Fortsättning följer om en månad. Kram från oss.

18 07 2013
Lars Permeln

Oj då, nu tycks det vara stora projekt på gång. Takarbetena hade jag också låtit något proffs sköta om, tror också att jag hade överlåtit altanbygget till en yrkesman. Jag vill gärna göra så mycket som möjligt själv, jag vet dock min begränsning, speciellt när något ska utföras en bit upp. Lycka till med bygget!

18 07 2013
Matts Torebring

Ja jag hoppas att, jag till slut lärt mig av livet att jag har begränsningar. Men altanbygget var så litet, så det tar jag själv. Det andra ger jag mig inte på, även om många gör det självare skulle göra det själva. Kram

19 07 2013
Deciree

Jasså. Jag ser att det är fler som håller på med ombyggnad och renovering hemma. Visst är det roligt att fixa när det blir så bra sen:-) Lycka till med byggnationen. Kram

19 07 2013
Lena & Jan

Visst är det kul när man förverkligar sina idéer! Man känner sig så nöjd!

19 07 2013
Kors och Tvärs

Arbetsmyra!! Men det kommer att blir kanon när det blir klart 😉
Kram på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: