Hänt i veckan …

4 06 2022
Ställplats Strandvägen Mariestad.

1:a stoppet i Mariestad, på vår semesterresa, Vänern runt…

När vi på måfå hittat en plats som denna, måste jag börja skriva igen, sa jag till Birgitta. ”Ja gör det,” svarade hon. Jag visste att det skulle hända mycket denna veckan och det har hänt mycket, så det var nog trötthet också som påverkade mig till att ta en paus. Bloggen och alla vänner är en del av mitt liv och när jag fattade beslutet för en vecka sedan, var det verkligen ett beslut i moll. Tårarna gick inte att hålla inne. Tack för alla hälsningar jag fått på bloggen, mobilen och mejl.

På andra sidan planteringen.

Varje kväll hela veckan har jag jobbat 3 timmar hemma, med att se till allt före semestern.

Vår 10 år gamla servicebil har fått nya kläder.

Jag var initiativtagare till att rusta upp vår 10 år gamla lastbil som gått bara 12 000 mil. Flera av oss har haft idéer och vår IT & Reklamavdelning har gjort resten. Efter ny lack, ny reklam och tvätt av cockpit blev bilen som ny.

Handlat upp det sista till bygget.

Vi var 3 gentlemen, Byggmästaren, Husleverantören och jag som sa samma sak i veckan. ”Vi tar varandra i hand och så bygger vi, utan att skriva avtal.” Sedan har jag handlat upp schakt & markarbeten, el, kyla och portar. Det är ett ganska komplicerat bygge, 2 väggar finns redan, en skall byggas ny och den sista höjas upp, samt sätta tak på alltsammans.

Lastat husbilen.

Jag offrade 3 timmar på att gå igenom allt som vi har i bussen, samt att lasta allt vi skulle ha med oss. Kanske skulle vi klara oss ute i 6, 7, 8 veckor utan att ens tvätta.

Så här mycket får vi lasta.

Naturligtvis var jag rädd för att lasta övervikt. Som vanligt Googlade jag på vårt reg. nr. och fick svaret …

Kapselmaskin eller Nescafé

Vi har diskuterat under hela sista året, ska vi ha en kapselmaskin eller inte i bussen? Vi skall bara ha detta när vi reser och tar 15 minuter kafferast. I dag testade vi Nescafé på lösvikt med belåtenhet.

Utesittarväder på bästa platsen.

Det blev många svängar omkring i stan innan vi hittade Ställplats Strandvägen som jag sett ut hemma. När vi såg hur fint det är här och dessutom ingen kostnad, då blev jag genast på gott humör igen.

Lunch på Strandvägen i Mariestad.

Hur ofta har vi en egen hage utanför dörren? Det har vi här och dessutom på gångavstånd till centrum.

Matts & Birgitta önskar en riktigt Glad Pingsthelg!


Åtgärder

Information

6 responses

4 06 2022
Husbilen Coralen

Tjingeling på er kära vänner,så kul att få se ifrån er i cyberrymden!
Förstod att ni inte kunde svika oss vänner nån längre stund när ni
är ute och njuter på er semesterresa med er fina ”Herde” såklart 🙂
Tänk vilket fint ställe ni hittat vid Europas största insjö och i detta
fina sommarväder som ni och vi andra änteligen fått till Pingst!
Blir ju kul att få följa er på er fina färd,för herr Matts med fru kommer
säkert att blogga mer under er sommar-semester förstår vi 🙂

Ha det gott/Sommar-Kramar

4 06 2022
Matts Torebring

Tjing & plingeling & Tack för telefonsamtal och kommentar. Det går inte att bara säg hej då, till så många vänner som jag fått under alla år. Vi gick i afton upp till den stora ställplatsen vid hamnen. Det var inget för en ensamvarg från smålandsskogarna att parkera där, samt att läsa kommentarerna från platsen var inget upplyftande. Hur kunde vi få en plats som denna?
Sommarkram från Vänern

4 06 2022
Husbilen Coralen

Håller med,vi stod där ni var upp och kolla vid hamnen med vår
förra Adria för säg 7-8 år sedan,blev bara en natt bland alla 🙂
Vi trivs bättre som ni med att fricampa ni vet 🙂

Ha det gott/Glad Pingst Kram

5 06 2022
Matts Torebring

När jag vaknade idag och tittar ut i cockpit, ligger Vänern blank ett 20 tal meter framför oss. Mellan oss och Vänern har vi ett 10 tal frodiga björkar. Hur kunde vi få en så vacker och skön plats som denna?
Pingstkram

5 06 2022
Husisblogg

Ibland frågar folk mina ägare vad är det bästa som hänt denna vecka. Ibland kan de har svårt att svara på den frågan men inte nu. Det bästa som hänt är nog att Matts har börjar skriva igen om HERDENS och era äventyr.
Sedan finns det nog ändå något som konkurrerar med just detta hos mig just nu men det får min kvinnliga ägare skriva om framöver.
Apropå våg så vägdes jag också för någon dag sedan. Men med full packning och fullt i tankarna så hade jag ändå dryga 200 kg kvar. Även axelvikterna låg bra till. Många tänker ofta enbart på maxvikten och glömmer axelvikterna men som tidigare lastbilschaufför vet mina ägare att detta finns även i era tankar.
Än en gång, trevligt att se er i bloggvärlden igen och fortsatt trevlig pingst!
Allt gôtt

5 06 2022
Matts Torebring

Tack goa vänner … bloggen är nästan som ett livslångt äktenskap och det måste jag hålla ihop. Nu fick jag ändå en paus under en hektisk vecka hemma.
Jag tyckte bara att det var lite roligt att jag får lasta med mig 2 hela pallar öl.
Allt det bästa till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: