Svensk Polis är inte

25 07 2018

”användarvänlig”..

Skärmavbild 2018-07-25 kl. 18.20.15

Polishuset i Eksjö.

Som bekant fick jag böter på vår resa genom Tyskland i somras. Tyska myndigheter kräver, att jag skickar ned mitt körkort till dem. Detta vägrar jag lika mycket, som att rösta på de rödgröna i höstens val. (Hemska tanke) Jag skickade ned en vidimerad kopia i färg av mitt körkort, men det gick inte. Svenska Polisen måste vidimera att det är jag.

Jag (försökte) att ringa polishuset i Eksjö, för att kunna göra detta på lunchrasten. Det går inte att ringa dit, trots alla försök i världen. Jag tvingades ringa polisens växel. Där blev jag fast i 45 minuter.

Svaret var inte alls uppmuntrande. Vi utfärdar inga körkort, då kan vi inte heller intyga, att det är du som är på körkortet. Nu måste jag få tag på en Notarius Publicus, flera mil bort och med ytterligare dryga kostnader.

Tyska myndigheter kräver bara intyg av polis, sa jag. Tyskland bestämmer inte över oss, fick jag till svar.


Åtgärder

Information

12 responses

25 07 2018
Marianne

Kontakta Tyska ambassaden i Stockholm!

25 07 2018
Matts Torebring

Tack för tipset!

25 07 2018
Rolle o Carina

Verkar onödigt komplicerat kan man tycka!

Varma BadKramar fr Dalom

25 07 2018
Matts Torebring

Ja få tycker vi lika, om både det och den regering vi har.
En regnbågekram

25 07 2018
Nils-Åke Hansson

Du vet sagan om: Sagan om pojken som inte ville gå till skolan
https://skolaga.wordpress.com/2012/05/10/sagan-om-pojken-som-inte-ville-ga-till-skolan/
Lite så kan det vara

25 07 2018
Matts Torebring

Nu var du både rolig och lite farlig Nils-Åke. Då kan jag få böter en gång till för bestickning.

25 07 2018
husisblogg

Har du hamnat i moment 22? Känns lite som vad du än gör, så gör du inte rätt. Tyska polisen vill en sak och svenska polisen något helt annat. Kan ju dock inte vara första gången en svensk förare får böter i Tyskland.
Troligen var inte den personen polis som svarade i växeln, be att få bli kopplad till en utbildad polis och se om inte de kan hjälpa till bättre.

26 07 2018
Matts Torebring

Egentligen är jag otroligt Glad & Nöjd över nästan allting. Men som i detta fallet, att allt skall vara så otroligt krångligt, det är inget jag gillar, tvärtom. Idag skickade jag alla handlingar till Transportstyrelsen. Spännande att se om det blir stopp igen.

25 07 2018
Vår husbilsblogg

Kontakta Trafikverket som utfärdar körkort eller Transportstyrelsen som också har ett finger med i körkortsprocessen. Där finns all kompetens i frågan.

26 07 2018
Matts Torebring

Idag skickade jag alla handlingar till Transportstyrelsen. Jag fattar ändå inte vad de skall med körkortet till. De har fått kopia på fram och baksida i färg, samt intygande om äktheten, ändå räcker det inte.

26 07 2018
JoY

Varför ska du skicka ner ditt körkort? Du har väl redan fått böter?
Kram

26 07 2018
Matts Torebring

Ja det är en fråga jag grubblat mycket över, vad ska de med körkortet till. Ska de klippa i hörn, eller vad ska de göra?
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: