För Birgitta och mig blev det version 44, nu går det inte att sluta åka hit.
I år åt vi mat, redan klockan sjutton. Vi tänkte, att det är väl få som äter mat så tidigt. Men vad fel vi hade. Vi har aldrig sett så mycket folk här på en enda gång
Kön rasslar undan ganska snabbt, tack vara de skickliga kockarna.
Första åren vi var här, kunde man få nästan en hel ”grisskank”. Till detta fick man en megastor bakad potatis och persiljesmör, detta var i stort sett allt.
Nu finns en stor buffé med mycket att välja mellan. De små runda potatisarna var minst sagt supergoda, samt den goda sparrisen. (saknas i bild)
Oj vad de jobbade och slet för att hålla kön nere.
Efter tre rundor orkar man nätt och jämt att gå hem. I år tog vi desserten, hemma vid husbilen på deras gratis ställplats
____________
På ställplatsen har vi inte tillgång till el och det har vi aldrig behövt tidigare år heller. När vi kom hem från den goda maten var det +34,5 grader inne i husbilen. När jag sitter och skriver lördag kväll, är klockan snart 22 och vi skall inta desserten, jordgubbar med grädde. Ute är det +27.
____________
Hemresan blev även den annorlunda.
”Det var värt att byta bil, bara för att få riktiga vindrutetorkare, nu ser även jag ut när det regnar” sa Birgitta. De flesta andra vindrutetorkare, torkar parallellt och då blir högra hörnet på rutan upptill inte rent. Annat har vi det nu. Jag har aldrig förstått den tidigare felkonstruktionen, som så många andra bilar har.
Lägg märke till två saker, högra filen är enda lång rad med fritidsfordon, det andra, jag är alltid noga med att hålla ut avstånden.
Vi satt kvar länge på ställplatsen på Lammet & Grisen, vi drack tidigt morgonkaffe, vi åt en sen frukost, innan vi till slut gav oss av. Drygt sex timmar senare var vi hemma. Av dessa timmar, gick tre timmar åt till de 70 kilometrarna ned till Kalmar.
Vad gjorde det, vi hade bara 270 km hem och jag skulle inte jobba ikväll. Jag tänkte knappt på köerna, jag förstår det knappt själv, jag bara sitter och njuter av denna underbara bil. När det blir trångt och bökigt, känns den som en liten folkvagn, jag fattar det inte själv. Vad höll vi på med innan egentligen?
Rätt som du säger, det är skillnad på bilarna, du trodde väl inte så mycket på argumenten från början ,men jätteroligt att du blivit så nöjd.
Denna gången har du lite fel Martin, vi är inte nöjda. Det är mycket värre än så. Vi är SUPERNÖJDA! Jag fattar inte än, att det kan skilja så mycket. Nu skulle jag vilja åka husbil varje dag.
Ja tänk att Lammet o Grisen kan vara så speciellt,lär testa nästa år!
Och som jag sagt,Concorde är ju det bästa i Bobilsväg 🙂
Man vågar inte testa nån,då blir det ju ett byte 🙂
Dala-Kram
Vi får ”flyga runt en sväng”, när du kommer och hälsar på i augusti.
Smålandskramar
Där har aldrig ägarna varit även om det var nära för något år sedan men då var det redan fullt. Men en vacker dag så kanske jag med hamnar på den ställplatsen, men då blir det nog inte i högsommaren.
Ha de gott!
Förra sommaren var vi där efter midsommar. Då kändes det avslaget. Jag tror att man skall vara där, när det är full rusch. Det är stämningen, maten och ställplatsen, som tillsammans skapar nöjet att komma dit.
Lammet&Grisen är ett kanonställe. Trodde inte de fick grilla ny när det är totalt eldningsförbud, men de har kanske fått dispens. Härligt att du njuter så i Herden!
Lammet & Grisen förbrukar så mycket kött, att det grillas säkert på annan plats. Det som snurrar i restaurangen är nog mest för att mätta ögat. Vi älskar vår Herden!
Förstår att ni fortsätter med den här traditionen! Vi har bara varit där en gång, men var mycket nöjda!
Det måste vara stämningen där ute på Alvaret, alla människorna och den goda maten, som gör att så gott som alla återvänder.
Kul med restauranger som lyckas skapa sånt mervärde att en vill komma tillbaka, gång på gång!
Vi tycker detta är helt fantastiskt, det är sommar för oss, det är en god stämning och inte minst sova över i husbilen.
Måste ta oss dit någon gång när där är öppet!!! Men vi försöker undvika Öland i högsäsong…. men man kanske måste 😊 🍽
Vi var där på lågsäsong förra året, faktiskt veckan efter midsommar, men då fanns inte rätta stämningen. Det skall vara fullsatt. Sedan kan du åka hem en bättre vald tidpunkt än vad vi gjorde. Lammet & Grisen blir aldrig trångt. Det är proffs som jobbar undan. Missa inte detta en varm sommarkväll och ta husbilen med, annars blir det inte bra.