Lammet & Grisen Löttorp

29 07 2018

För Birgitta och mig blev det version 44, nu går det inte att sluta åka hit.

IMG_4560

Entrén till Lammet & Grisen Löttorp

I år åt vi mat, redan klockan sjutton. Vi tänkte, att det är väl få som äter mat så tidigt. Men vad fel vi hade. Vi har aldrig sett så mycket folk här på en enda gång

IMG_4550

Kön fram till de fyra kockarna som skär upp kött.

Kön rasslar undan ganska snabbt, tack vara de skickliga kockarna.

IMG_4553

Denna grill är nog mest för syns skull

Första åren vi var här, kunde man få nästan en hel ”grisskank”. Till detta fick man en megastor bakad potatis och persiljesmör, detta var i stort sett allt.

IMG_4552

Mycket att välja på ur buffén.

Nu finns en stor buffé med mycket att välja mellan. De små runda potatisarna var minst sagt supergoda, samt den goda sparrisen. (saknas i bild)

IMG_4555

Fyra kockar på mindre än fyra m2

Oj vad de jobbade och slet för att hålla kön nere.

IMG_4556

Fläskkarré & revben i första varvet

Efter tre rundor orkar man nätt och jämt att gå hem. I år tog vi desserten, hemma vid husbilen på deras gratis ställplats

____________

På ställplatsen har vi inte tillgång till el och det har vi aldrig behövt tidigare år heller. När vi kom hem från den goda maten var det +34,5 grader inne i husbilen. När jag sitter och skriver lördag kväll, är klockan snart 22 och vi skall inta desserten, jordgubbar med grädde. Ute är det +27.

____________

Hemresan blev även den annorlunda.

IMG_4564

Vi hann inte långt förrän regnet kom och mötte oss.

”Det var värt att byta bil, bara för att få riktiga vindrutetorkare, nu ser även jag ut när det regnar” sa Birgitta. De flesta andra vindrutetorkare, torkar parallellt och då blir högra hörnet på rutan upptill inte rent. Annat har vi det nu. Jag har aldrig förstått den tidigare felkonstruktionen, som så många andra bilar har.

IMG_4566

Ölandsbron idag.

Lägg märke till två saker, högra filen är enda lång rad med fritidsfordon, det andra, jag är alltid noga med att hålla ut avstånden.

Vi satt kvar länge på ställplatsen på Lammet & Grisen, vi drack tidigt morgonkaffe, vi åt en sen frukost, innan vi till slut gav oss av. Drygt sex timmar senare var vi hemma. Av dessa timmar, gick tre timmar åt till de 70 kilometrarna ned till Kalmar. 

Vad gjorde det, vi hade bara 270 km hem och jag skulle inte jobba ikväll. Jag tänkte knappt på köerna, jag förstår det knappt själv, jag bara sitter och njuter av denna underbara bil. När det blir trångt och bökigt, känns den som en liten folkvagn, jag fattar det inte själv. Vad höll vi på med innan egentligen?


Åtgärder

Information

14 responses

29 07 2018
Martin Björkgren

Rätt som du säger, det är skillnad på bilarna, du trodde väl inte så mycket på argumenten från början ,men jätteroligt att du blivit så nöjd.

29 07 2018
Matts Torebring

Denna gången har du lite fel Martin, vi är inte nöjda. Det är mycket värre än så. Vi är SUPERNÖJDA! Jag fattar inte än, att det kan skilja så mycket. Nu skulle jag vilja åka husbil varje dag.

29 07 2018
Rolle o Carina

Ja tänk att Lammet o Grisen kan vara så speciellt,lär testa nästa år!
Och som jag sagt,Concorde är ju det bästa i Bobilsväg 🙂
Man vågar inte testa nån,då blir det ju ett byte 🙂

Dala-Kram

29 07 2018
Matts Torebring

Vi får ”flyga runt en sväng”, när du kommer och hälsar på i augusti.
Smålandskramar

29 07 2018
husisblogg

Där har aldrig ägarna varit även om det var nära för något år sedan men då var det redan fullt. Men en vacker dag så kanske jag med hamnar på den ställplatsen, men då blir det nog inte i högsommaren.
Ha de gott!

29 07 2018
Matts Torebring

Förra sommaren var vi där efter midsommar. Då kändes det avslaget. Jag tror att man skall vara där, när det är full rusch. Det är stämningen, maten och ställplatsen, som tillsammans skapar nöjet att komma dit.

29 07 2018
Elisabeth

Lammet&Grisen är ett kanonställe. Trodde inte de fick grilla ny när det är totalt eldningsförbud, men de har kanske fått dispens. Härligt att du njuter så i Herden!

30 07 2018
Matts Torebring

Lammet & Grisen förbrukar så mycket kött, att det grillas säkert på annan plats. Det som snurrar i restaurangen är nog mest för att mätta ögat. Vi älskar vår Herden!

30 07 2018
helenavitexo

Förstår att ni fortsätter med den här traditionen! Vi har bara varit där en gång, men var mycket nöjda!

30 07 2018
Matts Torebring

Det måste vara stämningen där ute på Alvaret, alla människorna och den goda maten, som gör att så gott som alla återvänder.

30 07 2018
Anna

Kul med restauranger som lyckas skapa sånt mervärde att en vill komma tillbaka, gång på gång!

30 07 2018
Matts Torebring

Vi tycker detta är helt fantastiskt, det är sommar för oss, det är en god stämning och inte minst sova över i husbilen.

30 07 2018
Nilla - Våra husbilsresor

Måste ta oss dit någon gång när där är öppet!!! Men vi försöker undvika Öland i högsäsong…. men man kanske måste 😊 🍽

30 07 2018
Matts Torebring

Vi var där på lågsäsong förra året, faktiskt veckan efter midsommar, men då fanns inte rätta stämningen. Det skall vara fullsatt. Sedan kan du åka hem en bättre vald tidpunkt än vad vi gjorde. Lammet & Grisen blir aldrig trångt. Det är proffs som jobbar undan. Missa inte detta en varm sommarkväll och ta husbilen med, annars blir det inte bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: