Första spadtaget idag

30 07 2018

Till den största satsningen på Torebrings någonsin.

IMG_4576

Jag har alltid drömt om att få köra grävmaskin. Foto Jonas Karlsson Gräv & Schakt

Det ser så enkelt ut när Jonas kör, lekande och lätt. Jag hade behövt sitta en timma för att träna först. Jag visste ju inte ens hur alla spakar fungerar.

IMG_4578

Vit skjorta passar inte inne i maskinen. Foto Jonas Karlsson Gräv & Schakt.

Nu är i alla fall första spadtaget taget, till vårt största tillbygge någonsin.

IMG_4573

Den riktige grävmaskinisten tar över.

Plocka bort den gamla asfalten intill huset, det gör Jonas bäst. Jag är dessutom medveten om, att jag har en jättegrov elkabel, under maskinen, bara några dm under ytan.

Skärmavbild 2018-07-30 kl. 18.04.01

Idé Matts Torebring, ritning Stig Johansson 81.

Till alla er som tänker sluta jobba, kanske någon gång fram i 70- åldern. Stig var 81 när han ritade detta förra året. Leif, som kommer och slipar golven i det gamla kontoret är 76, Anders  och den som ritar ventilation är båda 74, Anders vår byggkontrollant är 71, jag står själv som totalentreprenör är 71, Roland, som jag gjort flera byggen tillsammans med, startade eget vid 65. Nu är han 68 och levererar stora lagret.

Detta bygget kommer att skapa så mycket positivt, som alla i hela företaget får ta del av. Nytt lager, ny packhall, nya kontor, en ny stor serviceverkstad och nya bekväma parkeringsplatser för alla servicebilar. Det är så roligt att få vara frisk och vara med i hetluften lite till.


Åtgärder

Information

8 responses

30 07 2018
husisblogg

Det syns tydligt Matts, än är det inte för sent att byta ut vit skjorta och finbyxor mot andra arbetsbyxor och t-shirt..😀

30 07 2018
Matts Torebring

Tack Husis, men jag förmår inte ett enda gått handtag, jag blir genomvåt och det svider i ögonen av svetten. Lika bra att ha vita skjortan på, så att jag kan skylla på att jag bara skitar ned mig, så snart jag tar i något.

30 07 2018
Niklas Torebring

Äntligen är vi igång med företagets största utbyggnad och investering någonsin. Det är extra roligt att det är erfarna gentlemen som håller i alla trådar. Det borgar för kvalitet rakt igenom. Extra roligt att ”farsan” tar på sig ledartröjan och är still going strong. Detta kommer att bli bäst. Bästa hälsningar från Rhodos Old Town. Niklas Torebring, VD, Torebrings Grossist AB

30 07 2018
Matts Torebring

Framför allt är jag stolt och glad över, att än en gång få samarbeta med dessa erfarna män och inte minst med min familj. Jag var först lite eftertänksam, ska jag våga ta på mig ett bygge till, ja faktiskt två, jag skall bygga garage hemma också, till vår älskade Concorde Charisma. När jag fick kontakt med Roland, vår stomleverantör, då försvann all tveksamhet. Finns Roland kvar på banan, då finns inga problem kvar. Nu kör vi!
Tack vare Niklas har företaget kunnat utvecklas enormt. Nu vill jag göra en gentjänst tillbaka, ge honom och vår trogna personal, ett lättarbetat företag att styra vidare. Vice vd Matts Torebring på hemmaplan.

30 07 2018
Rolle o Carina

Bra Matts,hade det där vart en Liebherr hade jag kommit ner o kört!
Hur många timmar man har bakom spakarna vågar jag inte säga 🙂

Lycka till i er största satsning genom tiderna någonsin då!
Men att jobba så länge som dom ingår inte i våra planer!

Vi vill hellre njuta av livet i en kommande ”Concorde” ist 🙂

Varm svettig Dala-Kram

30 07 2018
Matts Torebring

Själv har jag arbetat med med järnspett, spade och hundratals ton körandes på en skottkärra, hemma i trädgården. Tack vare alla telefonsamtal, som jag kunnat gräva ned, kanske jag är stärkt nog, att arbeta vidare.
Vi tar vara på livet och njuter av vår Concorde i stort sett varje helg. Nu för tiden kan jag göra det som är roligt och jag jobbar bara i stort sett sju – till fem.
Tok varma kramar

30 07 2018
Nils Åke Hansson

Men som anställd var mitt val 62 som pensionärer. Helt annat att driva egen verksamhet.

30 07 2018
Matts Torebring

Ja du kanske har rätt Nils Åke, om man inte kör grävmaskin förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: