En helg i Västervik & Söderköping

21 08 2010

Västervik är en av mina favoritstäder som jag alltid vill komma tillbaka till varje år och njuta, dels av alla fantastiska blomsterarrangemang över allt i stan samt ett par ställen till. Första stoppet i år blev i Godisbutiken i Verkebäck med 600 sorter lösgodis. Sedan sov vi (gratis) i hamnen, tillsammans med ganska många andra husbilar, precis som vi brukar göra.

Alla blomsterurnor verkar oräkneliga i antal, och ingen är den andra lik.

Café Tant Grön är en av de andra favoriterna.

Frukost för drygt en timma sedan, men en ”mindre” räksmörgås måste gå ner, annars har man missat något.

Nästan granne med Café Tant Grön ligger Floristhuset. Man kan åka till Västervik bara för att gå in här.

Det skulle behövas en film för att beskriva blomsterprakten, mängden blommor och arrangemang.

Jag har aldrig gått ut här utan att ha köpt något.

I flera år har vi pratat om att åka till Smultronstället i Söderköping och smaka på glassmenyn, först nu blev det av.

Visst var glassen god, men det var så mycket jag orkade.

Söderköping har ett antal bra parkeringar och dessutom bra skyltade. Här ska vi sova (gratis) sista natten på denna utflykt. Vi letade först ställplats eller rastplats. Här på denna parkering var det ju bättre än allt vad campingar heter. Vi frågade faktiskt på en camping alldeles utanför stan om ställplats med el. Ja sa han, det kostar 190:- och så måste du lösa ett campingkort för 130:- för att få bo här. Adjö, sa vi och åkte.

Ett stenkast från vår parkering låg minst ett 10- tal restauranger. Restaurang Göta källare serverade äkta italiensk pizza. Jag kunde bara inte motstå detta och det blev den godaste pizzan i sommar. Birgitta valde italiensk cold food. Det blev personliga rekord denna dag, Tre Café & restaurangbesök på en enda dag, det har vi aldrig gjort tidigare.

Här sitter vi i gröngräset utanför husbilen och äter frukost när denna stora båt kommer och passerar alldeles intill oss. Visst är Sverige fantastiskt också med all sin natur och olika sevärdheter. Vi kommer att komma tillbaka till Söderköping, det är säkert.

Söndagspromenad genom sta´n. Det var dock inte charkaffär längre.

En del av husen är snea och lutar åt alla håll.


Åtgärder

Information

5 responses

22 08 2010
Anders och Birgitta

Både Västervik och framförallt Söderköping är också våra favoriter. Får man övernatta på den platsen i Söderköping som ni tagit kort på? Jag har för mig att det fanns några skyltar där som angav att man inte fick det. Vi brukar stå på Skeppsdockans camping, den är så mysig, vi har även stått på ställplatsen som ligger på skolgården intill kanalen.

22 08 2010
Matts Torebring

Hej Anders & Birgitta! Dagtid är det begränsning 4 timmar, inte natt. Vi var 3-4 husbilar som ”stannat” över natten. Jag säger som motorjournalisten Robert Collin i Aftonbladet: ”Jag vill vakna mitt i byn, jag vill stanna och sova precis var jag vill, och alltid går det bra”, t.o.m. tre nätter i Paris City, trots att Motormännen skriver att man inte får bo i husbil i Paris eller andra storstäder, ”Det får man visst”. (”Citat Robert Collin”)

23 08 2010
Anders och Birgitta

Jaha, då har vi missat det där med begränsning endast dagtid. Det var ju bra och veta till en annan gång då kanske vi står där istället. Vi läste också om Collin i tidningen Kabe Husbilsliv. Han var ju himla positiv till husbil. Folk brukar ju bli det bara dom provar på. Vår son med familj lånade vår husbil en semester och blev helt frälsta, sålde sin båt och köpte en egen husbil.

13 10 2012
narguilé paris

Hello there I am so thrilled I found your website, I really found you by error, while I was
looking on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say
kudos for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the excellent work.

14 10 2012
Matts Torebring

Hello and thank you very much and welcome back!

Yours sincerely

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: