Min båge i skyn

26 07 2018
IMG_4520

0.9 mm regn föll det hemma i går kväll

Detta bibelord tänker jag alltid på, när jag ser den vackra regnbågen.

1 Mosebok 9:13-15 Svensk bibel 1917

13 Min båge sätter jag i skyn; den skall vara tecknet till förbundet mellan mig och jorden.

14 Och när jag härefter låter skyar stiga upp över jorden och bågen då synes i skyn,

15 skall jag tänka på det förbund som har blivit slutet mellan mig och eder, jämte alla levande varelser, vad slags kött det vara må; och vattnet skall då icke mer bliva en flod som fördärvar allt kött.

______________________

Många läser inte Gamla Testamentet i Bibeln. Själv tycker jag det är jätteintressant och givande. Jag läser i genomsnitt ett kapitel om dagen.

Nu hoppas vi alla, på att få se regnbågar varje kväll. Få av oss mår riktigt bra nu. Själv lider jag med alla bönder, fodret till alla djur, brunnar som sinar och alla hemska bränder. Vart tar det vägen?

Vi stod parkerade i helgen bredvid ett fält med vete. Den bonde som jag trots allt är, så gick jag fram, tog ett ax, smulade söder det i handen och smakade på vetekornen. Det var inte som vete, det var som torra frön.

 


Åtgärder

Information

5 responses

27 07 2018
Rolle o Carina

Längesen man såg regnbågen nu,tycker synd om bönder,djur,bränder!
Men de har lovat regn till helgen,hoppas de har rätt bara!

Ha det gott/Trevlig helg i Concorden

27 07 2018
Matts Torebring

Ja nu är vi många som önskar att få se skurarna falla och gärna en båge i skyn o också.
Ölands kram

27 07 2018
Elisabeth

En vacker bild och jag ser verkligen framemot att få se en regnbåge.Här i Danmark är det torrt som fnöske. Bönderna kör för fullt för att få av den brådmogna säden. Korna stödfodrar de, för det finns inget grönt om man inte har haft möjlighet att vattna. Jag antar att det liknar Sverige. Det var betydligt grönare och vackrare på Island. Ha dé gott!

27 07 2018
Matts Torebring

Tack, denna gången var bågen så nära och påtaglig, nästan känslan av att det ”brann i skogen”. Jag är rädd för att vetet som brödsäd på många åkrar, blir foder i stället för mjöl. När jag smakade på ett veteax förra helgen, kändes det som upptorkade frön.
På Island kändes det som att regnet ofta var i luften över er. Vart har allt vatten tagit vägen, som solen torkat upp över halva norra jordklotet?
Ölands kram

30 07 2018
Helena FREEDOMtravel

Vad jag förstått har det kommit lite regn nu. Hoppas det kommer mer! Man inser hur viktigt vattnet är när det plötsligt inte kommer …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: