Cykeln äntligen avdammad

21 03 2022
Första cykelturen på länge.

Hösten 2019 började jag bygga på vårt nya hem. Under 8 månader blev det inte en enda dag, utan att jag åkte bil till bygget. I början av 2019 kom pandemin och ett tag trodde jag att jag hade drabbats, jag var så sjuk i influensa. Den 1:a juni 2020 flyttade vi in i vårt nya hem och bara ett par dagar senare reste vi på semester. Hösten kom med med PSA prov, Sepsis, urinvägs inflammation och cancer operation i början av 2021.

Efter detta fick jag inte cykla på 5 månader och jag fortsatte att gå till jobbet ända fram till semestern. Efter semestern cyklade jag en en kort tid till jobbet, tills hösten kom med halkiga vägar och jag började att gå igen.

Idag var det dags att damma av cykeln på riktigt. Det har varit ytterst lite cyklande de sista 2,5 åren. Så länge jag har tid, är det minst lika skönt att gå till och från jobbet. Jag minns cykelturerna på somrarna i Frankrike, då cyklade vi ganska mycket, iklädda bara en vit kortärmad skjorta, då var det ljuvligt att cykla. Idag hade vi -8 grader på morgonen och när jag kollade före hemresan, visade det +12. I en isande kall motvind kändes det som nollgradigt.


Åtgärder

Information

4 responses

21 03 2022
Rolle o Carina

Vad kul Matts att du kan börja att cykla igen efter allt som vart!
Är ju bra träning det med speciellt om man har onda knän.
Vi gillar oxå att cykla när isen försvunnit och gatan sopad.
Som ung så cykla jag Siljan Runt,en nätt runda på 16 mil och
det blev 5 år i rad faktiskt med jobbar kompisar,kul var det!
Nu är det ju träning i skogen du vet,underbart värre det oxå 🙂

Ha det gott/VårKramar

21 03 2022
Matts Torebring

Ni är motionsproffs och jag kommer aldrig upp till er nivå 😎🥇. Trots att jag går i stort sett varje dag, var det nya muskler att anstränga. Dessutom var det så kallt idag, men jag såg inga isfläckar.
Vår kram till er.

22 03 2022
Husisblogg

Visst är det härligt att hoppa upp på,cykelsadeln.
Min manlige ägare cyklar i ur och skur till arbetet och nu har han precis ställt av vintercykeln med dubbdäck och plockat fram sommarcykeln.
Allt gôtt

22 03 2022
Matts Torebring

Jag hade en vintercykel med dubbade däck jag också, och var nog lika energisk som din Husse, under många år och cyklade i ishalka och temperaturer under 20 minusgrader. Nu går jag hellre på vintern.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: