På vedbacken

22 03 2022
Vår vedbacke.

Det sägs att en Bankir åkte på semester från Schweiz, upp till en stuga i Norrland. Där tillbringade han en hel vecka på vedbacken med att klyva ved, samtidigt som han njöt av tystnaden. (Det skulle inte jag göra)

När jag byggde huset ville jag ha en uppgrusad vedbacke på runt 40 m2. Vad skönt att hålla till där som nu, med lite av varje. Jag visste inte om det var lätt ved att klyva min ved, eller mera kvistigt och tjurigt. Jag var ute ett par timmar knappt och fick klart med mera än hälften. Hade jag varit 25 hade allt varit klart.

Mina fåglar skällde på mig och ville äta kvällsmat på fågelbordet, intill vedbacken. Genast kom de tillbaka när jag gick därifrån.


Åtgärder

Information

4 responses

22 03 2022
Husbilen Coralen

Ja veden sägs värma flera gånger,och nu har du fått upp värmen! 🙂
Själv så klöv jag med yxa innan man vi köpte en liten hydraulklyv.
Med den så gick det smidigt även med den vresigaste veden 🙂

Ha det gott/VårKram

22 03 2022
Matts Torebring

Jag tyckte att det var för lite ved och att det bara var vid detta tillfället, som jag skulle ha haft nytta av en vedklyv, därför tog jag min klyvyxa. En liten klyv är kul att använda.
Kvällskram

22 03 2022
Husisblogg

Som den sanna djurvän lyssnade du på fåglarna och gick in till Birgitta och intog kvällsmaten.
Allt gôtt

22 03 2022
Matts Torebring

Ja visst är jag en stor djurvän, undantaget alla grymma rovdjur. När jag gick undan var det snart tyst.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: