Bitvis halka

31 01 2022
Gång- & cykelbanan vid sidan av väg 132 i Aneby.

”Bitvis halka”, visst låter det som en väderleksrapport från SMHI. I detta fallet är det min vardag, på väg till och från jobbet. Jag fattar inte det sista ovädret, som jag skrev om igår också. Då var det plogvallar av snö på östra sida Storgatan genom byn, men inga snövallar alls på den västra sidan.

Idag på morgonen när jag gick genom Svartåparken, var det torr grusväg utan ett enda snökorn. Så helt plötsligt var det som ett streck över vägen, sedan låg det ett par cm snö på en sträcka av 200 meter.

När jag valde att gå Grännavägen hem i kväll var det barmark 2 meter, sedan ren isgata och så höll det på hela vägen hem. Att det börjar snöa någonstans det förstår jag också, men att det blir ett 200 meter brett band med snö i terrängen, det har jag inte sett tidigare. Som min gode vän i Borlänge oftast brukar skriva nästan varje dag på FB, det blev i alla fall 5 km för mig trots det knöliga underlaget. Min gode vän presterar betydligt mera.


Åtgärder

Information

6 responses

31 01 2022
Rolle o Carina

Visst kan blåsten och snön göra många funderingar i framfarten!
Här blåste det så det blev skare och isgata på vår väg en bit.
Efter det spöregna fredag kväll som övergick i snöyra och minus.
Och idag strålande sol på vår promenad-runda,så verkligen ett
skiftande väder denna konstiga vinter som vi har hittills!
Och så bra du tränar med walkings till jobbet,man behöver ju inte
gå lika långt som oss,bara att man kommer iväg regelbundet!

Varm BrasKram

31 01 2022
Matts Torebring

I år är det verkligen ”up and down väder,” inget är sig likt. Värst är ju stormen och all isgata, mellan regn och minusgrader. I morgon lovas det snö på isgatan. Då åker jag nog bil.
Kvällskram

31 01 2022
Monica

Väldigt varierande väder och konstigt med. Tror vi börjat prata väder som engelsmännen😀men nu när vi planerar in något så säger t o m jag att jag ska kolla vädret. Även yngre hör jag säga det. Med tanke på oss äldre då kanske🙂.

Men först hör jag hur taken ramlar av i södra Sverige, på söndag sa de att de satt ute med kaffekorgen i solskenet och att allt var underbart. Även i Östergötland såg jag hur de satt vid en brygga med solen i ansiktet och blommor i rabatterna.

Här först ett blåsigt regnande sedan inom en timme snöstorm. Sen fortsatt gråväder och isigt.
Och även i Stockholmsområdet tallar på tvären i trädgårdar så folk inte kom ut med bilen.

Vi är ett väldigt varierande land verkligen men lite märkligt med dessa variationer inom inte så stora avstånd.

Gå försiktigt, ja du har koll förstår jag på allt konstigt väglag och det är skönt att röra på sig.

Ta hand om er och vi hoppas på lite trevligare väder.

31 01 2022
Matts Torebring

Under ”den lilla tid jag fick vara barn” hade vi oftast mycket snö för att kunna göra stora beboeliga iglos, stora snögubbar, vi hade regn som bildade skarsnö att åka spark på. Det börjar påminna lite om detta nu, för lite snö men regn och minusgrader, bara en halv meter snö fattas. Nu utlovas snö i morgon på isen som finns på marken, då kommer jag att åka bil.
Det bästa till er

31 01 2022
Husisblogg

Det märks att ni bor lite norr om mig för här är det barmark.
Men sån där halka ska ni människor akta er för så ta det lugnt på vägen till och från arbetet.
Allt gôtt

31 01 2022
Matts Torebring

Inte är det så många mil, men som sagt vädret kan skifta på bara några hundra meter. Blir det snö på detta underlag under morgondagen föredrar jag din stil Husis, att stanna inne.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: