Lönnhalt idag

1 02 2022
Under den nyfallna snön i natt var det ren isgata

Nu är det ”lönnahalt,” sa pappa på sin tid, vid denna typ av väder. Idag på morgonen vågade jag helt enkelt gå till jobbet, 4- 5 cm torr nysnö ovanpå isen, som låg kvar sedan igår. Där går gränsen för att inte vara säker. Då åkte jag taxi med Birgitta, men sedan gick jag hem på eftermiddagen. Ikväll var alla gångbanor plogade och på de flesta ställen sandade, men inte just här. Jag hade med mig halkskydden som jag spände på mig, samt mina gångstavar. Sedan följde den ganska tråkiga snöskottningen hemma. Det var för lite snö först starta snöslungan.


Åtgärder

Information

6 responses

1 02 2022
Husisblogg

Bra att du nyttjade din privatchaufför idag, ruggigt halt. Här fick också ägarna lära sig ett nytt ord, lönnhalt.
Nu ska vi se hur många ”bakslag” det blir i februari, eller februari tillhör ju ändå vintern så ”bakslag” är nog att ta i.
Allt gôtt

1 02 2022
Matts Torebring

Jag var rädd att ordet lönnhalt var ett gammat talesätt, men så är det nog inte. Jag hittade yngre moderna bloggare som skrev om samma sak. Is med snö på är en lönnfälla. Hur lätt är det inte att det blir ett fall till marken.
Det bästa

1 02 2022
Husbilen Coralen

Visst är det förrädiskt detta vinterväglag med is under och snö!
Man får ha broddarna på skorna så går det ju bättre.

Ha det gott/BrasKram i kylan

2 02 2022
Matts Torebring

Nu har jag gått med broddar och stavar idag och då känner jag mig tryggare.
Kvällskram

1 02 2022
Monica

Ja inget nöje direkt att promenera i denna ishalka, broddar behövs men man måste ändå ha sån koll så det blir tråkigt. Ja att inte kunna dra iväg snabbt bara men ändå alltid skönt att vara ute.
Ta det försiktigt säger jag som tidigare farit omkull lite då och då men aldrig brutit varken armar eller ben men revben några gånger, ont men läker av sig självt så småningom.
Men nu är jag mycket försiktigare, broddar hade jag aldrig förr och inte så ofta nu heller men har med dem.

Läste om när du skrev om spark, vad kul det var och att åka riktigt fort, swischa fram, tänker på den ibland i förrådet … Men folk skulle väl få slaganfall om de såg en sån😄
Kan berätta om en kollega som en morgon for en mil genom innerstan en gång på skidor till sjukhuset, inget var plogat och knappt personal på plats. Hon ställde skidorna i ett rum och kastade sig över jobbet. Hon hittar alltid lösningar😀
Ha det så gott nu.

2 02 2022
Matts Torebring

Med broddar och stavar känner jag mig ganska trygg, när jag går även i isiga väglag. Vid något tillfälle ett annat år, for fötterna undan och jag var på väg ned i ryggläge, men stavarna tog emot mig den gången. Jag tror att jag är ganska snabb på att reagera om det skulle gå fel. Jag håller mig i räcket på bron över järnvägen, det är så lätt att snubba inte minst med halkskydden på.
Vad kul att ta skidorna till jobbet. Vår dotter har cyklat alla halkfria dagar från Ekskede till Stureplan. Usch säger jag, det låter så otäckt.
Det bästa till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: