Jag kände mig stolt

2 02 2022
Arkivbild

Inför vår budget 2021 gjorde jag annorlunda förra gången. Jag följde helt och hållet kontoplanen i bokföringen och matade in allt i ett exelprogram. Idag kunde jag summera alla kostnader och avge rapport till styrelsen. Det var otroligt spännande. När jag gjorde budget var frågorna många och osäkerheten större än någonsin. Hur går det med försäljningen, när många kontor töms på personal? Kommer vi att drabbas av kundförluster? Blir det någon bra julförsäljning? Hur kommer Corona krisen påverka oss? Frågorna staplades på varandra! Allt helt i onödan! Vi gjorde vårt absolut bästa år någonsin.

Detta var min första budget på över 40 år, som jag kunde följa upp i ett kalkylprogram som idag. När jag var klar gick jag mycket stolt runt i ledningsgruppen och visade mitt resultat och sa: ”Ni får nog ha mig kvar ett tag till,” sa jag och skrattade.

På en total kostnadsmassa på över 25 miljoner, hade jag budgeterat 310 000 kr för mycket kostnader. Eller rättare sagt kostnaderna var 310 000 mindre, än vad jag hade budgeterat. Jag hade budgeterat avskrivningar på 1,4 miljoner, där hade jag budgeterat 18 kr för lite. Alla skrattade år min träffsäkerhet. I ödmjukhetens namn måste jag säga, detta året var det nog mer tur än skicklighet. Hur som helst, 75 åringen kände sig stolt.


Åtgärder

Information

4 responses

3 02 2022
Husisblogg

Det är bara att gratulera med många saker. Att företaget går bra, att din satsning har gått hem, att det säkerligen är ett trevligt företag att vara bra mm mm.
Allt gôtt

3 02 2022
Matts Torebring

Tack, tack, tack Husis, jag blir nästan rörd av dina alltid lika vänliga inlägg.
Det bästa

3 02 2022
Rolle o Carina

Bara att få instämma i ”Grattisarna” för ett bra jobb med allt!
Tur att Pandemin även fört med sig nåt gott för ert företag oxå.
Medan andra har gått på knäna tråkigt nog oxå!

Ha det gott/SnöKram

3 02 2022
Matts Torebring

Tack, tack till er ständiga skogsmullar. Vi går inte inte så mycket som er, ni går mycket och bra och vårt företag går också bra. Fast vi går bara på lite olika sätt.
Skogskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: