Hur var detta möjligt?

30 01 2022
Det första som mötte mig idag när jag tittade ut.

Det fanns bara några få kulor kvar i granen, som står kvar utanför entrédörren, de flesta kulorna hade vinden tagit med sig ut på gräsmattan. Att det var snö var också en överraskning. När vi lite senare körde Storgatan fram i byn, var det ganska kraftiga plogvallar på den östra delen av gatan, på den västra knappast ingenting.

Vit duk på bordet. En månad gammal arkivbild.

Jag har ingen bra plats under tak till detta bordet och eftersom det är aluminiumstativ, med en tung glasskiva, har det fått stå skyddat på vår altan mot väster. Man behöver vara 2 man för att flytta det.

Så här såg det ut idag alldeles utanför fönstret till vardagsrummet.

När jag kom ut i vardagsrummet och fick se detta, blev jag helt förskräckt. Hur har detta kunnat gå till? Det stod så skyddat intill vindskyddet på altan. Nu hade det med vindens kraft, farit upp i luften, snurrat runt och landat upp och ned, en halvmeter utanför våra stora fönster. Hur kunde det lyftas upp i luften av vinden på denna lilla yta, och landa på altangolvet igen? Glasskivan var hel. Detta kan bara vara den Högstes beskydd. Det kunde lika gärna krossat fönsterrutorna. Snösläden som står ute mot garageväggen 15 meter bort, brukar fara iväg för vinden, idag stod den orörd.

Törs vi ha grillen kvar utanför greenroom?

Jag har aldrig haft en tanke på att vår tunga murstensgrill skulle kunna blåsa omkull. Nu är frågan om jag törs ha den kvar där den står, ett par meter från greenroom?


Åtgärder

Information

6 responses

30 01 2022
Monica

Det är obehagligt och man är maktlös mot dessa krafter. Det är otäckt med stormar och nu orkan. Du vet att huset klarar dem i alla fall men märkligt vilken kraft som lyft och vänt bordet. Snön tog kanske emot och skyddade glasskivan en del. Men kunde ju blåst in mot huset.
Jag var uppe halv fyra inatt och la ned mycket på golvet på stora balkongen, blåst omkring allt men inte sönder. Får bli städning en annan dag.
Trött på vädret, lite sol och fint snötäcke och lugnt i luften kan vara trevligt men inte detta.
Verkligen skönt att det gick bra hos er. Och visst är det märkligt att behöva tänka så här som om er grill.

Ta hand om er idag. Här blåser mycket.

30 01 2022
Matts Torebring

Ja inför stormvindarna och vattnets oerhörda krafter, är vi små och maktlösa. Det känns så konstigt i år, det är ”up and down väder” hela tiden. Solsken ena dagen, oväder nästa dag och allt kommer så plötsligt. Hos oss måste det varit en mindre tromb på altan, jag fattar inte hur det har kunnat gå till. Jag är lite uppskrämd och nu är jag medveten om att planera för detta.
Hoppas ni får en lugn dag.

30 01 2022
Husisblogg

Ja vilka makter som har låtit utanför mitt vinteride. Min manlige ägare hörde att vindarna kunde vara upptill 100 km/h och så snabbt är det t o m sällan jag får köra fram.
Nu hoppas jag att vinden avtar sakta och säkert och att inget utanför mina dörrar har gått sönder.
Allt gôtt

30 01 2022
Matts Torebring

Ja visst är det nästan omätbara krafter i rörelse. Med alla bilder i minnet från flera katastrofer, känns det ganska otäckt med stormvindarna. Tänk om vi suttit i vardagsrummet och sett ett stort bord fara omkring i luften utanför, då hade vi blivit vettskrämda.
Det bästa

31 01 2022
Rolle o Carina

Ja tänk vilka krafter egentligen blåsten för med sig utanför!
Tur bara att det inte blåste in i edra stora fönster.
Här knaka det i huset och träden men inga skador blev det
som vi är väldigt glada för,men man var lite rädd för det!

Ha det gott/SolKram

31 01 2022
Matts Torebring

Jag fattar inte hur det gått till, ett tungt bord som kräver 2 man för att lyfta, som står i ett skyddat läge, far upp i luften, vänder och hamnar på golvet upp och ned. Visst hade vi tur att det inte kom in i huset.
Håll i hatten kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: