Skogsarbetare Matts

29 01 2022
Skogsarbetare Matts

Sedan mer än ett halvår tillbaka, har jag haft kommunens goda välsignelse till att snygga upp i ängen framför vårt hus, samt att få sätta upp fågelholkar i träden. Är ”batteriet uppladdat” nu? Kan jag ge mig ut och avverka träden som jag vill ta ned? Jag måste ut och testa.

Ja det blev testa på dubbelt sätt! På SMHI stod det stormvarning 24 m/s. Asch tänkte jag, det blåser inte speciellt mycket, och det blåser från sydväst, så det blir medvind att fälla alla träd.

Så här såg det ut när jag började

Efter det som hände mig i höstas, med diagnosen långvarig överansträngning, har jag bara gått tittat på träden som jag vill gallra bort. Viljan har funnits hela tiden att fälla dem, men inte energin. Jag var jätteglad när jag var klar, det var ingen match, jag är frisk igen.

Det var blött i marken

Mina stövlar med stålhätta var så obehagligt tunga, att jag har bränt upp dem. Som ni ser på marken, var det föga lämpligt att gå med lågskor i det blöta kärret, men det gjorde jag. När jag trampat ned och fått skorna fulla av vatten, blev det gummistövlar på fast utan skydd.

Så här såg det ut när jag var klar

Vi blev överraskade av att det blev så ljust och att hela badviken kom fram. Mest märks det inifrån vardagsrum & kök.

Det blir ganska mycket ved

Nu ska jag lasta min nyinköpta släpkärra och köra hem all ved till vedbacken.

Mycket bättre utsikt

På nästan alla trädfällningsfilmer som finns på You Tube, är det ”motorsågar med Stihl.” Själv har jag en Huskvarna, som visserligen är lättstartad, men det är för mycket plast, jag trivs inte med den. Nu har jag ingen mer planerad skogsavverkning, så nu får den vila på hyllan, när jag kapat upp veden.

Jag slet ut 14 motorsågar under min tid i skogen på 60 talet. Då sa chefen på verkstaden där jag köpte alla mina grejor: ”Stihl motorsågar håller till Matts och då håller den till alla andra också!” Det var klokt sagt!


Åtgärder

Information

8 responses

29 01 2022
Husbilen Coralen

Ja takterna sitter i än Matts och så fint med utsikt mot sjön!
Och allt gick ju såå bra med Husqvarnan och fint klädd med 🙂

Trevlig Lördagskväll/RegnKram

29 01 2022
Matts Torebring

Det man gjorde som ung det går aldrig. Birgitta såg ju i alla fall var jag var med den jackan på mig.
Huggarkram

29 01 2022
Husisblogg

En dag med skogsavverkning gör säkert dig riktigt gôtt Matts. Nu sover du säkert också gôtt om natten.
Det där med fabrikat på just en motorsåg, ja där kan nog bara min manlige ägare lyssna för att han fattar väldigt lite.
Allt gôtt

29 01 2022
Matts Torebring

Kanske blir man lite stelare än vanligt, men kroppsarbete är bara bra för mig, det gör gott inte minst i hjärnan. Ja du vet det finns de som bara kan åka Kabe, du och jag Husis vet ju bättre.
Det bästa

29 01 2022
Monica

Så fint det blev! Men nu tänker vi att du får helga vilodagen imorgon😄
Tänkte också så härligt det är med aktiva människor som gör insatser på många sätt.
Fin fortsatt lördagkväll till er.

30 01 2022
Matts Torebring

Ja visst blev det trivsamt, ljust och fint. Många bor bara i sina hus idag, det trivs jag inte med, jag vill ha fint både ute och inne. Nu kan vi njuta av vilodagen.
Allt gott

31 01 2022
Elisabeth

Vad skönt läsa att du känner dig helt återställd. Trevligt att ni får det ljust och fint och ser badviken inifrån!

31 01 2022
Matts Torebring

Tack, om du viste vad glad jag var när jag bytte om och gick in igen. Ja nu har vi fått insikt i vilken fin utsikt vi har.
Allt gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: