Läge att ladda batterierna

13 01 2022
Det blåste kraftigt på väg hem från jobbet idag.

Idag valde jag den betydligt lugnare vägen genom Svartåparken, än att gå i hård motvind på Grännavägen, då det blåste kraftigt på väg hem från jobbet idag. Under några minuter fick jag njuta av den röda solnedgången.

Bland det första jag läste på morgonen på min iPhone var svt text-tv: ”Just nu är kw priset nere på rekordlåga 20 öre.” Jag är inte påläst i ämnet, men kan tycka till som vem som helst. Det sista jag somnade med i går kväll, var debatten i nyheterna på svt Aktuellt. Då några timmar senare var priset jättehögt, för att några timmar sedan vara på bottennivå.

Jag litar inte på våra politiker …

För inte så värst många år sedan skulle varje ”Bensinmack” utrustas med Etanol som motorbränsle. Hur är det idag, jag ser aldrig någon tanka Etanol? Det är helt tyst om det. Nu skall allt köras på el, men det finns inte el så det räcker, inte ens för vissa industrier i södra Sverige.

Dieseln skall klimatkompenseras till en kostnad av 40 öre per liter fram till 2030, kostnaden blev 1,40 kr. Vi kan minska husbilsåkandet, vi njuter lika bra i närliggande orter som att åka långt bort, vi har inga problem. Vi har ett nybyggt energisnålt hus 140 m2, ett stort garage 80 m2 med golvvärme, totalt 220 m2 och elräkningen ökade bara med knappt 1500 kr under december när vi alla var samlade i fullt hus. Inga problem där heller. Många är inte så lyckligt lottade som vi är.

Jag lyssnade bara en liten stund till en energi proffessor på tv: ”Vindkraften är helt av ondo”, sa han. När det blåser för mycket (som just nu) får vi ge bort elen, samtidigt som vi måste ha ett annat energisystem med motsvarande kapacicet att sätt in, när det inte blåser.

Det första jag sa till alla på jobbet idag var: ”Passa på att ladda batterierna idag, nu är det billigt att ladda upp.”


Åtgärder

Information

6 responses

13 01 2022
Husbilen Coralen

Ja otroligt hur dom som styr vårt land far fram med det mesta!
Man kan verkligen undra hur dom är funtade i knoppen??
Många har nog inte några friska hjärnceller att tänka med längre!
Tur vi har friska ben att ta oss fram med (än så länge) 🙂

Ha det gott/BlåsKram

13 01 2022
Matts Torebring

Själv tycker jag att det är bra med vindkraften, hellre det än att bränna hela ofattbara 140 000 olja i timman vid full drift.
Vindkraftkram

13 01 2022
Monica

Är väldigt mycket underligt och obegripliga uttalanden av styrande inom snart alla områden. Men solnedgången var den vackraste hittills i år😊jag bara hajade till och det blev mer och fler starka färger innan kolmörkret.
Väldigt vackert! Ha det så bra nu, snart helg igen.

13 01 2022
Matts Torebring

Många beslutsfattare lever fjärran från den verkliga vardagen som många lever i, inte minst det äldres betalningsförmåga. Solen har alltid varit den som värmer och lyser upp en grå vardag.
Det bästa till er.

13 01 2022
Husisblogg

Elpriset verkar vara som dieselpriset för något tag sedan, upp och ner hela tiden.
Trots dyrt dieselpris så misstänker jag att mina ägare kommer fortsätta köra mig mot kusterna.
Allt gôtt

13 01 2022
Matts Torebring

Att tanka min Saab V4 under slutet av 60 talet var ganska enkelt att räkna, när priset steg från 75 öre till 1 kr jämt per liter. Det är inte lika roligt att åka, när det kommer att kosta för mycket.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: