Nytt lågtryck på Brittiska Öarna

12 01 2022
Jag tittar på flaggorna och väljer vilken väg jag skall gå hem.

Sedan mina tidigaste barnaår, minns jag den stora radioapparaten på köksbänken, stor som en sockerlåda. Jag minns väderleksrapporterna på Sveriges Radio: ”Ett nytt lågtryck har bildats ute på Brittiska Öarna, som kommer att dra in över Västkusten under kvällen, och under morgontimmarna når det Småländska Höglandet.” Familjen lyssnade alltid på detta, för som bönder var vi oftast väderberoende.

Idag gick jag hem tidigt från jobbet och på trappan väljer jag vilken väg jag skall ta hem. Jag ser på flaggorna att det är en kraftig västlig vind från just Brittiska Öarna idag, och då väljer jag bort att gå Grännavägen hem i motvind. Då är det betydligt lugnare att gå utmed Svartån. Idag är det verkligen lågtryck, blött, slaskigt och skolor har stängt längre norrut.

Nära Calais uppe nordvästra Frankrike

När jag har svept runt i livet för att skriva min bok, har jag ofta kommit tillbaka till Frankrikes västkust.

Nära Calais uppe nordvästra Frankrike

En trivsam plats som jag gärna skulle återvända till.

Camping Bien Assise.

När vi kom hit sa vi med en mun nästan samtidigt: ”Men vad grönt det är här!” Inte så konstigt sa jag, det är ett stenkast till Brittiska Öarna, där alla lågtryck bildas och förmodligen regnar det mycket här också.


Åtgärder

Information

4 responses

12 01 2022
Rolle o Carina

Ja nu kommer stormen ”Gyda” att dra in över dom uppe i norr!
Här nere tror jag att vi kommer klara oss lindrigare.
Då såg det ju betydligt bättre ut på dina sommarbilder ni tagit
från då ni var in ”France” med den fina grönskan där nere.

Ha det gott/BjörkKram

12 01 2022
Matts Torebring

Jag hade inget namn på den, men förstår att den drabbar mera norröver denna gången. Sommargrönskan är många gånger trevligare än slasket.
Kvällskram

12 01 2022
Husisblogg

Frankrike har jag inte varit i och med mina ägare kommer jag inte komma dit heller. Min manlige ägare körde mycket buss där och det var tyvärr inget land han fastnade för.
Mina ägare har inte heller fastnat för stormar, så varken jag eller de gillar sådana oväder.
Allt gôtt

12 01 2022
Matts Torebring

Vi hade inte heller gillat Frankrike, om vi inte hittat alla dessa Les Castel slottscampingar. Det var dessa som lockade oss tillbaka år efter år. Stormar och oväder skyr vi nog båda.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: