Drag till bilen

6 10 2021
Nytt drag monterat i går

När vi fick vår nya Hyundai i mitten av juli månad fanns inga drag hos leverantören, det var helt enkelt leveransproblem som på så mycket annat idag. Sedan kom frågorna, jag har ju inget att dra efter bilen och vilken leverantör ska jag välja om jag skall montera drag? Naturligtvis skulle jag haft draget och en släpkärra när vi byggde vårt hus. När jag har varit i behov av transporter har jag alltid hyrt lastbilen på jobbet. Ibland klarar man sig inte utan drag trots allt och inte utan att låna bil med drag.

Vi vill ha rent och snyggt i vår nya bil och vill undvika att köra säckar med jord och dylikt i bilen. Ett drag hos min billeverantör kostar det dubbla mot ett ”Piratdrag.” Andra som valt piratdrag har fått mängder av elfel på bilen och kostader på flera tio tusen tals kronor. Den risken ville jag inte ta på en splitter ny bil, dessutom fick jag en splitter ny lånebil för att komma hem. Kanske lite fult med ett fast drag, men så mycket enklare och smidigare.

Nu får lillbilen vila resten av veckan efter denna operation. I afton tar vi med Herden ut till en annan ”Kohage” än den vi har hemma. Birgitta kör och jag tittar på…


Åtgärder

Information

4 responses

6 10 2021
Rolle o Carina

Visst är det bra med ett drag när man skall frakta något!
Blir nog ett fast drag till våren på vår nya 🙂

Ha det gott/MålarKram

7 10 2021
Matts Torebring

När man inte har ett fast drag, visst är elen svårt att komma åt eller har jag fel?
Kohagenkram

6 10 2021
Husisblogg

Mina ägare skulle aldrig köpa en bil utan drag, det kommer till användning ibland så de förstår er verkligen.
På förra bilen hade de ett löstagbart, aldrig mer. På nuvarande bil har de ett infällbart, mycket smidigt.
Allt gôtt

7 10 2021
Matts Torebring

När jag haft lånebil med drag, har elen varit svår att komma åt, nu är det jättesmidigt men kanske lite estetiskt störande.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: