Du kan gå många mil till

5 10 2021
Fikapaus i skogen på Målsånnaleden.

I söndags gav vi oss ut, målet var att gå till Målsånna Camping tur och retur. Vi började gå den vackra Målsånnaleden, som är bara 5 km lång tur och vi går genom skogen utmed Anebysjön. Eftersom Campingen och Café Ängstugan har stängt nu, hade vi tagit med oss ett gott fika i ryggsäcken att avnjuta ute i skogen.

När vi gått 2/3 delar av sträckan stannar Birgitta och säger: ”Nu vill jag fika och gå hem sedan.” Oftast lyder jag Birgitta och gör som hon säger, så även denna gång. Vi hittade en liten ”hylla” och bredde ut en pläd att sitta på, njöt av tystnaden, ett gott fika och sedan gick vi sakta hem.

Jag har på senare tid haft vansinnigt ont i ryggslutet, ned genom högra höften, vidare genom låret, knäet och ända ned i smalbenet. (Ischiasnerven?) Vissa nätter har jag inte kunnat sova utan testa att byta sida att sova på. Jag har varit rekommenderad att inte ta värktabletter. Nu när vi gick kändes varje steg som att trampa på vassa nålar. Det var skönt att vända hem igen.

Jar har konsulterat två olika läkare som båda sagt samma sak: ”Du är bara lite stel, inget att operera, du kan gå många mil till, men besök en Kiropraktor.” Nu har jag bokat tid hos Kiropraktor David Larsson Eksjö. Jag har varit hos David Larsson tidigare men inte för detta. Jag vet att man blir lite yngre för varje besök hos honom och hoppas att han kan ”dra klockan tillbaka”.

Jag är förvånad över att mina höft- & knäleder klarat alla dessa år av tungt arbete sedan tio års åldern, nio år av hårt skogsarbete, hoppa upp och ned från lastbilsflak, hoppa upp och ned ur traktorer och mycket slalomåkning i branta fjäll.


Åtgärder

Information

7 responses

5 10 2021
Monica

Kiropraktor och naprapat är väldigt kunniga om hela vårt skelett, delar, nerver, ledband m m så klokt att du bokat tid och de brukar känna igen från alla fall vad det rör sig om.
Ischiasnerven är en ”rolig” historia, vår längsta och sträcker sig från rygg ända ut i tårna. Och vanligt att många drabbas, jag hade den i kläm under graviditet och i ett helt år efter, blev ju felbelastningar att jobba snett och vint i konstiga arbetsställningar och mer än heltid under graviditeten men trodde det skulle försvinna efter men hade svårt ibland att bara ta mig runt i en affär med barnvagnen. Noll kunskap kan jag säga om universitetssjukhusets doktorer, bara konstaterande. Aldrig fått det tillbaka och idag finns så mycket mer kompetens och ett ”ryggstöd” kan vara bra förutom behandlingar. Och promenader trots att det gör ont. Någon doktor hörde av sig efter ett år och då struntade jag i dem, allt var på rätt väg kände jag själv. Lycka till.
Och PS, jag vägde bara 49 kilo året efter så sa just det till en kompis som drabbats och väger rätt mycket och läkaren sagt att allt ont beror på hennes vikt. Hon blev lite tröstad😊

5 10 2021
Matts Torebring

Tack Monica, jag visste att du skulle ge mig goda råd med all den kunskap som du har. Siffran 49 hoppas jag aldrig få se eller uppleva i det sammanhanget, trots jag ligger dubbelt upp. Om jag gick ned 4,9 skulle jag se smal ut, det inbillar jag mig i alla fall.
Det bästa!

5 10 2021
Monica

Haha, nej det tycker jag med är alldeles för lite numera.

5 10 2021
Husbilen Coralen

Visst är det skönt att vandra i skogen,fast vi slitit ont där förr!
Men det ger oss en läkande kraft oxå numera med.
Hoppas din kiropraktor kan göra lite under med din kropp!

Ha det gott/KvällsKram

5 10 2021
Matts Torebring

Skogen kan skapa spår i kroppen men läker ändå sår när vi är ute och går.
Skogskram

5 10 2021
Husisblogg

Bara inte plåga sig för mycket men annars tror jag och mina ägare att göra det man gillar kan också vara av läkande karaktär.
Nu hoppas vi att kiropraktorn kan göra något bra åt smärtan när du är där Matts.
Allt gôtt

5 10 2021
Matts Torebring

Jag kan ha gått lite för mycket just nu, med tanke på att all hjärnkraft försvunnit. Jag kommer att få hjälp det vet jag.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: