En obehaglig upplevelse

6 08 2021
Arkivbild.

Jag vaknade strax efter midnatt, rättare sagt 0.28, av ett öronbedövade tjutande i huset. Först trodde jag att det var uppdags, att Birgitta gått upp och öppnat ett fönster, för att ta in morgon luften, men glömt att larma av. Det fortsatte att tjuta och jag var så trött att jag fattade ingenting. Telefon började ringa, först på min och sedan Birgittas. Trött som jag var stängde jag av telefonen i stället för att svara.

Jag fick sms att ringa upp larmcentralen. Där möttes jag av detta evinnerliga förekommande svar… ”Ditt samtal kan komma att spelas in i utbildningssyfte”… och så rabblande vidare vidare i en minut eller mera. Jag lade på, vem orkar lyssna på detta mitt i natten och totalt yrvaken. Efter en stund ringde larmcentralen igen. Nu var jag i stånd att svara. Du har inbrottslarm i garaget!

Nu vaknade jag till och fattade vad som var på G. Så skönt att ha denna app i mobilen och kunna tända upp belysningen på varje husvägg, samt den starka strålkastaren ned mot sjön. Nu vågade jag gå ut. Troligtvis insekter som kan ha löst ut larmet. Jag kunde inte se några skador någonstans. Detta har vi aldrig råkat ut för när vi är hemma.

Jag har levt med larmet på jobbet, kopplat hem till bostaden under de 25- 30 första åren., fast inte nu längre sedan 10- talet år tillbaka. När gatljuset är släkt, det är mörkt inne på kontoret och ett fönster är öppet, klockan halv två på natten. Då kom rädslan över mig. Då ringde jag Polisen. Jag är inte som min granne som gjorde samma sak, han hade hade också larmet kopplat hem till sitt företag. Han mötte dem öga mot öga: ”Stå still annars skjuter vi” skrek de. ”Det törs ni inte” svarade min humoristiske granne.

Efter att ha intaget en stark espresso i soffan, somnade vi om ganska snart igen.


Åtgärder

Information

6 responses

6 08 2021
Husbilen Coralen

Visst är det en otäck känsla att bli uppringd yrvaken i natten!
Tur det inte var nåt allvarligt dock,men ändå!
Vi har hittills klarat oss på nätterna,peppar peppar.
Nån gång har man glömt av sig under dagtid och öppnat garaget
medans man satt igång larmet inifrån då man gick ut!

Ha det gott/SommarKram

7 08 2021
Matts Torebring

Långa arbetsdagar, samt målning varje kväll denna veckan, har gjort att jag varit omåttligt trött. Så här svårväckt är jag minsann inte annars.
Sommarkram

7 08 2021
Husisblogg

Uj vilken otäck händelse. Hemma hos ägarna har larmet enbart gått när de inte varit hemma så det har ju varit något helt annat.
Skönt att det troligtvis enbart var insekter.
Allt gôtt

7 08 2021
Matts Torebring

Trots allt skönt med allt lyse att kunna ända upp på avstånd. Hur många gånger har jag inte smugit runt och letat efter strömbrytare i mörkret.
Det bästa

7 08 2021
Nils-Åke Hansson

Man bli lite vilsen när det ringer på natten. Hände oss när vi var i Estland då ringde Securitas kl. 1.00. Batterifel man blir lite stirrig innan man vet orsaken! Skönt att det inte var skarpt läge.

8 08 2021
Matts Torebring

Själv var jag helt förvirrad, uppdags redan? Har inte Birgitta larmat av? Som sagt skönt att det inget var.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: