Ett avslutat projekt!

7 08 2021
Birgitta lägger sista handen vid tredje strykningen

Det var ett tufft jobb att hinna med under tre veckor, samtidigt med långa arbetsdagar på jobbet. Efter drygt 40 timmar är vi klara och vi har tjänat en rejäl timpenning på att göra målningen själva. Första strykningen med grundolja, sedan grundfärg och till sist två gånger färdigstrykning. Jag har förarbetet med de svåra bitarna uppe under taket och lämnat den enklare målningen till Birgitta. Utan hennes stöd hade det varit för tufft att måla allt ensam. Boden är 4×4 meter och ganska hög.

Ett heltokigt kort med Monster Energy Original

Vi var igång redan vi sju snåret, för att om möjligt hinna klart idag. SMHI hade lovat regn vid elva tiden, men vi behövde vackert väder och det fick vi. Men det behövdes extra energi.

Fjärde strykningen klar

Vid 16 tiden var vi helt klara och då var jag klar även med det där lilla extra slutpillet. Nu återstår nästa projekt, att fylla boden med all den ved jag har.

Gården är färdigbyggd

Birgitta sitter på ”Vedbacken” och vilar ut efter dagens jobb. Här på vedbacken hade jag tänkt lagra min ved, men hur hade det sett ut? Jag tittade på alla möjliga lösningar, men detta var klockrent. Nu har jag plats för mina maskinerier. Jag behövde en sticka att röra om i färgburkarna. Bara starta sågen och klyva till en.

Nu stör Toreman mig. Det ser inte snyggt ut, att han står där och vänder upp sin smutsiga rumpa.

Färg över

Om någon som läser detta och behöver färg, så har jag 9,3 liter oöppnad färgburk av denna samt ytterligare liter 2,5 liter. Nypris Färggross i Jönköping 2490 kr. Då får du 2,5 liters burken på köpet.(610 kr i rabatt) M. 0708-401205


Åtgärder

Information

6 responses

7 08 2021
Monica

Vad fint det blev! Ett väldigt fint vedhus👍 Nu får du bjuda Birgitta på ett SPA och bara simma omkring, få proffsmassage för ömma leder, äta gott och sova ut i lyxsängar. Bara koppla av, det vore nog skönt för er båda.

7 08 2021
Matts Torebring

Ja visst blev det fint, säkert finaste boden i kommunen. Ja det hade Birgitta varit värd redan i morgon. Men nu väntar finaste stället på Djurgården, Grand Hotell och Lammet & Grisen under de två närmaste två veckorna. Inte illa det heller!

7 08 2021
Husbilen Coralen

Ja tänk så fint det blev med all målningen,bra jobbat av er bägge!
Boden är ju lika fin som ert nya hus nu,perfekt!

Ha det gott o njut/RegnKram

8 08 2021
Matts Torebring

Ja det blev en mycket fin bod, praktiskt placerad för allting.
Sommarkram

7 08 2021
Husisblogg

Vad fint boden passar in med det övriga. Nu ska vi då få se vilken plats Toreman får inom kort.
Vad härligt att ni nu ska få åka iväg några helger och även HERDEN ska få släppas ut någon helg.
Allt gôtt

8 08 2021
Matts Torebring

När jag växte upp fanns det en enda lantbrukare i Lommaryds socken, som alltid hade rent och snyggt. På hans ladugårdplan var det alltid krattat och rent, inte ett verktyg, inte en maskin. Så vill jag ha det. Så Toreman får flytta på sig om det går.
Nu ska vi koppla av först efter allt slit.
Det bästa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: