Mörka moln på himlen

8 08 2021

Himlen var så extremt vacker ur flera synvinklar, när jag körde hem från jobbet i eftermiddag, efter att ett mindre åskväder just passerat byn. Oj vad många kort man skulle önska ta, men man kan ju inte stanna mitt i vägen. Detta kort tog jag hemma på vår tomt.

Fast nu tänkte jag inte riktigt på de mörka regnmolnen på himlen, de är faktiskt vackra när solen skiner på dem. Jag tänkte på andra mörka moln som tonar upp, hänsynslösheten, råheten människor emellan, näthat, det inbördeskrig som vi har mellan olika grupper i vårt land och en enorm fräckhet, som är fruktansvärd. Jag tänkte vidare, törs jag fortsätta att vara så öppen och offentlig, som jag är på min blogg?

Att vi har fått det så bra, efter ett hårt arbete sedan tidiga barnaår, faller inte heller i god jord hos alla. Jag har mött människor nära mig, där man minst skulle ana, som varit direkt hotfulla. ”Jag ska ge dig för att du är så katig”…Törs jag/vi ha våra bloggar kvar? Det händer att jag kollar min blogg mitt i natten om jag är vaken. Några gånger har jag vid sådana tillfällen lagt inlägget, rakt ned i papperskorgen. Vart är vi på väg?


Åtgärder

Information

11 responses

8 08 2021
Husisblogg

Det är inte för inte som jag bloggar åt ägarna. Ägarna vill inte hänga ut sig så mycket och min kvinnliga ägare som har sociala medier får stränga förhållningsregler av min manlige ägare då vi är iväg.
Själv tycker jag ni ska vara stolta över det ni åstadkommit!
Allt gôtt

8 08 2021
Matts Torebring

För min egen del har jag haft en stor exponering genom företaget som säljare. På företaget måsta vi vara exponerade om vi skall lyckas. Kunderna måste kunna nå oss. Varje ord som sägs vägs idag. Programledare på svt kan inte välja kläder utan att få hatmejl. Det har spårat ur.

8 08 2021
Husbilen Coralen

Javisst är det en tråkig utveckling vi har fått i vårt förr trygga land!
Har dragit ner på skrivandet så man inte råkar kränka någon. 🙂

Ha det gott/RegnKram

8 08 2021
Matts Torebring

Visst var livet roligare i slutet på förra århundradet, då var det spännande att se framåt.
Sommarkram

8 08 2021
Vår husbilsblogg

Jag tycker också att det är en tråkig utveckling beträffande bl.a. näthatet som i grunden är en fantastisk möjlighet som vår generation har skapat. Förhoppningsvis kommer avigsidorna att fixas till av de globala IT-företagen när de får på pälsen av de största nationerna. Jag tror inte att din blogg har någon direkt betydelse för ert skydd. Det är ju bara att googla på Matts Torebring så får man all info både om dig och Birgitta samt att ni t.ex. har 135 meter till närmaste vatten.

8 08 2021
Vår husbilsblogg

Jag menar att det är kommunikationsmöjligheten via nätet som är grunden och en fantastisk möjlighet.

9 08 2021
Matts Torebring

Vi kan bara hoppas att det går mot den utveckling som du tänker, att de stora IT- företagen kan motverka rent näthat. Möjligheten till kommunikation är fantastisk, så tråkigt att det skall missbrukas av några få individer.

8 08 2021
Monica

Förstår dig men det är i övrigt mycket svårt att förstå människan. Det är helt obegripligt hur en ”vanlig” människa kan bete sig och då tänker jag inte på alla grupperingar och alla ”inbördeskrig” dem emellan utan att det svällt ut så mycket dessa dåliga sidor hos många människor. Har inga svar och visst funderar jag och inte kan släppa en märklig människas beteende ibland och söker i bakgrunden m m men det ursäktar ingenting att de drabbar oskyldiga.
Och hur många finns det inte som haft det rent hemskt men är jättefina och empatiska människor så jag vet inte vad som livnär dessa obehagliga och så finns ju dessutom hur mycket ondska som helst som skymmer livet som är nu, både här och i världen. Men det finns väldigt många fantastiska människor också.
Tror jag skrivit det förr men en klok man sa att en trevlig tillställning kan lämna dålig eftersmak för alla med att en av hundra ser till att lämna ifrån sig sina fula ”spår” i beteende och att övriga 99 plötsligt glömde allt fint de upplevt och bara mindes detta, så är det och han var ytterst noga med att aldrig få in dem i sitt hem. Inga smutsiga spår sa han och ingen ska behöva ”se” bara dem sen. Och enligt honom hade de som drivmedel att såra för sånt stannar och vi vänder och vrider på det och personen har fått sin bekräftelse, dålig visserligen men det enda de kan få. Och varför kan man fundera på. Men hålla dem ifrån sig privat men jobbar man i ett team så får man balansera det så gott det går. Men det är tragiskt och att det blir så mycket inom alla områden som drabbar alla åldrar.
Ja du får balansera och tänka på det privata men ett företag måste naturligtvis synas. Och det är tragiskt att ge efter egentligen för de dåliga och fula. Allt positivt och framtidstro behövs som motvikt i denna mörka värld.

9 08 2021
Matts Torebring

Tack Monica för ditt mega inlägg. Jag låter det tala för sig själv.

Under en tid i förra århundradet var fylleri och slagsmål så stort på några platser i nordligaste Norrland, att det byggdes poliskontor, det ena efter det andra. Så kom en andlig väckelse över bygden genom att Laestadinerna etablerades där. Polisen fick efterhand ingenting att göra och alla deras kontor fick stängas.

Vi samlas till konferenser på Hönö, Nyhem, Torp och många flera, med tio tusentals besökare. Finns det poliser där? Nej det gör det inte. Vi samlas kring stora idrottsarrangemang, helt plötsligt krävs det mängder av poliser. Människan valde från början, kunskap istället för gemenskap (1 Mos: 3). I takt med den sekularisering som vi har i vårt land idag, kan många människor inte längre skilja mellan det goda och det onda. Detta är roten till det onda som vi ser idag.

Någon har talat och sagt att Sverige kommer att vända om från sin väg och bli ett land igen, med ett gott föredöme. Det vore underbart!

9 08 2021
Nils-Åke Hansson

38 mm regn har vi fåt.
Klar att du ska ignorera alla missunnsam Människor. Man behöver inta ha det så bra som du för att folk ska vara avundsjuka.

9 08 2021
Matts Torebring

Tack Nils-Åke, det var snällt sagt. Regnet är vi alla glada över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: