Inne på tredje och fjärde varvet

5 08 2021

I kväll hann jag bara måla en långsida, samt en massa annat småpill. En sak är säker, det blir en otroligt fin bod till min ved och mina maskiner. Mina markentreprenörer var nere och packade grunden, en och en halv meter under mark, varefter de fyllde upp och packade hela tiden. Vad gör ni frågade jag först? Ska du inte bygga en bod här?

Färgen är föreskriven i bygglovet. Den är matt ladugårdsröd, för att passa in i en lantlig miljö. En högblank Demidekk fick jag inte måla med och det hade inte passat, i mitt gårdsbygge ute på landet. Allt det vita är struket fyra gånger. Nu har jag strukit en långvägg med rött en gång. Sedan en gång till innan det är klart. Det var ett ganska stort jobb att ge sig på, när jag jobbar sju till fem varje dag. Numera orkar jag inte lika mycket som förr.

Toreman måste jag försöka flytta. Han stör mitt estetiska öga där han där placerad nu. Han måste hamna mera bakom. Han är inte vacker där han står och visar upp rumpan hela tiden i boet.


Åtgärder

Information

6 responses

5 08 2021
Husisblogg

Detta med målning har ägarna lärt sig att det tar tid, lång tid för att få det bra. Et märks att ni gör detsamma, tar det lugnt så det till slut blir bra.
Allt gôtt

5 08 2021
Matts Torebring

Så sant, det går inte att ha bråttom eller vara slarvig. Det tar tid, mycket tid.
Det bästa

5 08 2021
Husbilen Coralen

Det var många lager med färg det,då måste det hålla länge!
Men det blir ju så snyggt ihop med ert nya hus oxå.

Ha det gott/SolKram

5 08 2021
Matts Torebring

Först olja, sedan grundfärg och sist två gånger färdigstykning.
Sommarkram

5 08 2021
Vår husbilsblogg

Det är minsann jobbigt att måla, men fint blir det och står sig i många år framöver.

6 08 2021
Matts Torebring

Målarmästarna har proffsutrustning med rullvagnar och ställningar, men vad har jag, en farlig stega att klättra på, med ett ben som gör ont. Inte helt utan risker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: