Återbesök på Urologmottagningen

3 08 2021

Höglandssjukhuset, Region Jönköping, är ganska stort efter alla tillbyggnader. Urologmottagningen ligger på den västra sidan av alla husen. Här finns det alltid en ledig parkeringsplats och jag parkerar bilen bara tjugo meter utanför entrén. En trappa upp och till höger, så är jag på Urologmottagningen. Smidigt, det gillar jag.

Vilken fantastisk sjukvård vi har i vårt land. Efter min prostataoperation får jag komma på tre efterkontroller under första året. Sedan kallar de mig en gång om året i tio år efter detta. Utöver detta var jag i veckan på vår Vårdcentral i byn hemma och tog alla tänkbara prover. Jag har tidvis varit ganska trött i sommar och haft värk i ett ben. Alla värden var jättebra och under alla gränsvärden.

Idag fick jag ett besked av sjuksyster på Urologen, som jag aldrig har hört tidigare. Förr har jag bara hört motsatsen. ”Drick mycket, det är nyttigt”. Idag: ”Du dricker alldeles för mycket Matts”, därav dina besvär. När jag räknar efter blir det nog ganska mycket, runt 3,5 till 4 liter om dagen. Så blir det när man lever i ett kaffe- & vattenlandskap på kontoret. ”Hälften är bra om du dricker”, fick jag som mitt råd idag. För övrigt var allt bra och sjuksyster var nästan imponerad.


Åtgärder

Information

4 responses

3 08 2021
Husisblogg

Det är inte ofta man får höra att man dricker för ofta, men någon gång ska väl det också ske.
Allt gôtt

4 08 2021
Matts Torebring

Ja det var helt nytt för mig, det har jag aldrig hört innan.
Dert bästa

4 08 2021
Husbilen Coralen

Vad skönt att du har bra värden och inga komplikationer efter allt Matts!
Så mycket vätska behöver man ju inte dricka var dag!
Då är det inte konstigt att man blir att pinka ofta som du gör.

Ha det gott/DalaKram

4 08 2021
Matts Torebring

Jag är så tacksam och så glad över detta. Kroppen behöver nog bara återhämtning nu.
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: