Tomma kontor och tomma fabriker

18 02 2021
Hags Aneby är så stort att det krävs flygfoto för att fånga det mesta

När man går till och från jobbet, hinner man tänka mycket mera, än när man kör bil. På den runda jag går nu till och från jobbet, går jag förbi Hags varje dag. På bilparkeringen ryms 100- tals bilar och inne på kontoret finns hundratals kontors arbetsplatser. Sedan i höstas har det stått mindre än tio bilar parkerade om dagen, oftast bara fyra, fem stycken.

Nu är det Corona pandemin som stoppar personalen från att jobba på kontoret. De som har sitt jobb kvar ”Härarbetar” från hemmet. Det är inte bara kontoret som står tomt, det gör även den enormt stora produktionsdelen och lagerutrymmena. Detta sedan tillverkningen flyttades till Polen.

Jag glömmer aldrig när jag började som säljare i mitten av 70- talet, då fanns två av mina kunder i Eksjö kommun, samt ett företag i Jönköpings kommun. Alla tre extremt fina familjeföretag. Alla tre såldes till investmentbolag och ganska snabbt var de borta. Så var det även för Hags, som var ett extrem välskött och lönsamt familjeföretag. För ett antal år sedan fick de Amerikanska ägare. Nu står nästan allt tomt efter sista flytten till Polen. Kommer det finnas familjeföretag kvar i vårt land? Måste alla företag omsätta miljarder för att överleva?

Torebrings levererar kaffemaskiner, varuautomater, mat & dryck på jobbet och mycket mera. När lokalerna står tomma, som de gör nu på Hags, sker ingen förbrukning av någonting, Trots detta tappade vi på Torebrings bara 4% av omsättningen 2020 mot 2019. Vi är välsignade, jämfört med alla som kämpar för sin överlevnad. Att se alla tomma lokaler är fruktansvärt.


Åtgärder

Information

8 responses

18 02 2021
Husisblogg

Nu är mina ägare varken entreprenörer eller företagare. Men de gör allt vad de kan i denna, och självklart i andra situationer också för att kunna stödja småföretagare.
Allt gott

18 02 2021
Matts Torebring

Företag har nog drabbats av detta, under de senaste femtio åren. Nu kommer butiksdöden ovanpå detta. Sorgligt att se alla svarta och tomma fönster
Allt är inte gott idag!

18 02 2021
Rolle o Carina

Ja man funderar vart allt skall sluta i dessa hemska tider med allt!
Tur att min brors åkeri går bra,dom expanderar på fler ställen!

Varm Andersen BrasKram

18 02 2021
Matts Torebring

Tyvärr köps oftast alla de mindre och lönsammaste företagen upp. Sedan dör de snart ut.
Framtidskram

19 02 2021
Elisabeth

Trist när förtag säljs ut till internationella bolag. Då vet man att det inte dröjer förrän de läggs ned. Det har vi sett mycket av här i trakten av Norrköping.

19 02 2021
Matts Torebring

Investmentbolagen tillför inte marknaden något, de bara ödelägger och lämnar bränd mark efter sig.

19 02 2021
Monica

Det är mycket som oroar och vårt land kan säkert drabbas och bli förändrat och få svårigheter, mycket underligheter sker här och vi ”ligger nog inte långt efter” andra länder i det. Finns många enskilda som gör ett fantastiskt arbete men i övrigt är det mycket pengajakt och stor egoism, undrar hur det ska gå.

19 02 2021
Matts Torebring

Människan har idag helt tappat kontrollen över ett sunt leverne. Det enda som räknas är snabba och stora pengar. Man skjuter och misshandlar med vapen och knivar, man står på broar och kastar stora stenar på ambulanser på gatan under, sjuka hindras att få vård, ledande personligheter hotas till döden, det anläggs mordbränder och djävulens makt är lös.
Trots detta runt om oss, kommer det en Framtidskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: