Tandläkarstation i Aneby

27 11 2020
Tandläkatstationen i Aneby, en mörk novemberkväll

Före detta Aneby Järnvägsstation, numera ”Tandläkarstation”, passerar jag förbi morgon och kväll, när jag går på väg, till och från jobbet. Jag googlade runt, för att se om jag hittade flera av detta slag i vårt land. Nej jag hittade ingen mera i Sverige, men i Helsingfors fanns det ytterligare en med samma namn.

Jag har varit inne här några få gånger för att hämta ut paket när det var järnvägsstation. Men oj, det var riktigt länge sedan. Numera finns Aneby Resecentrum, ett hundratal meter längre bort. Jag åker nästan aldrig tåg eller buss, kanske har det hänt en gång på tjugo år.

Fredagsmys på framtidsvägen

När jag kommer hem har jag lagt mig till med en ”bra ovana”. Jag lägger mig en stund på sängen, det första jag gör hemma. Så skönt att koppla av en stund efter jobbet och promenaden. Ibland somnar jag, oftast inte. I kväll somnade jag till en stund, och väcktes av Birgitta som signalerade att maten var klar. Så gott med Taco som fredagsmys.

Birgitta & Matts önskar er alla en underbar 1:a Advent.


Åtgärder

Information

5 responses

27 11 2020
Husisblogg

Även om varken jag eller mina ägare har varit i Aneby så är det trevligt att se dessa gamla byggnader.
Hos ägarna blev det också tacos idag..😀.
Önskar er också en riktigt trevlig helg och 1:a advent.
Allt gott

28 11 2020
Matts Torebring

Nästa år hoppas vi på ett Nådens År. Då är Husis med familj, välkomna till våran by och sova på våran gård, springa i skogen eller en fisketur kanske.
Den Bästa 1:a advent

28 11 2020
Vår husbilsblogg

Det är både kul och intressant att titta bakåt för att minnas gamla tider. Här i Hässelby har vi en flitig sökare som har tagit tills sin livsuppgift att beskriva Hässelbys historia. Allt lägger han upp på Facebook. Många hjälper till med bilder. Det är en mycket uppskattad insats.
Önskar er också en trevlig första första advent i er nya boning.

28 11 2020
Matts Torebring

Jag har bara 2,4 km att gå till jobbet. Om dessa få km har jag skrivit om olika byggnader som jag går förbi, nya som gamla, kväll efter kväll. Det finns så mycket man inte tänker på, när man rusar fram i en bil. På 60- talet hade vi en bok som hette Gods & Gårdar. Där fanns alla hus och gårdar med. Alla hus och gårdar var på bild, med beskrivning och information. Visst var det en otroligt intressant bok. Boken var nästan tio cm tjock.
Den bästa 1:a Avent till er.

28 11 2020
Husbilen Coralen

Det verkar sparas på lite antika byggnader i er ort i Småland!
Här uppe har mycket förändrats sen man flytta hit.

Trevlig AdentsKram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: