Går förbi gamla minnen

26 11 2020
Statens Järnvägars magasin på Industrigatan, Aneby.

På andra sidan av detta magasin, rullades järnvägsvagnar intill med gods. Jag minns att jag var här inne några gånger på 70- talet och både lämnade och hämtade gods, när jag jobbade på Hags. Nu när jag går hem, är det svartare än svart ute. Ändå lyckas min iPhone, fånga denna bilden i mörkret. En fråga står kvar, varför rivs inte dessa gamla hus ned?

Men det jag minns var detta…

Idag skulle det kännas mycket märkligt, att åka ned till järnvägen för att hämta gods. Så var det inte under mitten av 80- talet. Jag hade fått en järnvägsleverans med en pall, 72 styck burkar Mor Annas gurka från Felix. Det var bara det, att pallen hade vält på järnvägsvagnen och alla burkarna hade rullat omkring inuti godsvagnen. Ingen burk hade gått sönder, men de var mer eller mindre buckliga. Jag lyckades sälja hela pallen till en restaurang.


Åtgärder

Information

6 responses

27 11 2020
Monica

Nu är det verkligen mörkt, jag tycker man glömmer det lite år från år, tur det kanske. Jag tänkte just fråga om er fiberanslutning och ser du skrivit. Blivit väldig kalabalik runt sånt, särskilt när EU-pengarna hamnat i fickorna sen länge. På sommarlandet gick de fram som ångvältar och längs med hela vår tomt för att nå grannarna. Vi fick själva röja upp efter dem och alla fina enar var upprivna. Och stock och sten. Och vi skulle inte ens ha det indraget, finns vid alla tomtgränser men tror ingen fått det klart. Och vi behöver det inte där. Om nybyggda huset på gång och på den tomt som ska göras klar, en anhörig gäller det, och det finns fiber till tomtgräns men grannar har inte dragit in. I det här fallet är det nödvändigt men så ovisst det kan vara med detta och företagen. Och ser ju hos dig hur det är. Ta hand om er och hoppas ni vilar också. En fin första advent önskas er!

28 11 2020
Matts Torebring

Det är säkert helt enorma summor som pumpats ut till dessa investeringar. När pengarna kommit bolagen till del, känns det som att det inte är så bråttom längre. När jag talat med IP Only i detta fallet, verkar det som en förgången tid. Man har inte ens en komplett karta, över alla gator i ett samhälle. Ett svarsmejl dröjer ofta två till tre veckor eller mera.
När fibern skulle ut till alla i Aneby, hölls informationsmöten. En äldre man höjde rösten, reste sig och sa till Ip Only, ”Tala om för mig varför jag ska dra in fiber?” Han fick svaret, ”Hur vill du dö”? Med andra ord, övervakning av äldre i hemmen, är enkel att genomföra.
Så roligt att läsa dina kommentarer och den Bästa 1:a Advent till er

27 11 2020
Husbilen Coralen

Visst borde såna gamla byggnader jämnas med marken!
Eller de kanske sparas för kommande generationer 🙂

Ha det gott/Kram

28 11 2020
Matts Torebring

Jag vill sanera upp Sverige och jämna allt med marken, som bara står och håller på att välta omkull. Gör något trevligt på marken där i stället.
Må gott kram

27 11 2020
Husisblogg

Det är verkligen roligt med sån här historia. Men tänk, det är ändå inte så många år sedan, ca 40 år är ju ingenting 😀.
När min manlige ägare är i sin barndomsstad så cyklar han i stort sett alltid i ”barnområdena”.
Allt gott

28 11 2020
Matts Torebring

Jag vet att din Husse Husis, cyklar för allt vad han är värd. Går man eller cyklar, finns hur mycket som helst att upptäcka, tänka tillbaka på och undersöka.
Den bästa 1:a advent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: