Det blev en grön 1:a advent

28 11 2020
Det grönskar vidare

När jag går till jobbet vid kvart i sju på morgonen, är det svartare än svart ute och samma vid fem, sex tiden på kvällen. Idag var jag hemma en stund på förmiddagen och kunde då se, att det grönskar ganska bra i den nysådda gräsmattan.

Granen i Greenroom

Så skönt att ha en skyddad ”utegran”, som inte blåser omkull eller snöar ned. Kommer solen fram någon dag, kan vi nog gå ut och ta lite glögg därute i greenroom.

Granen i vardagsrummet.

Vad stolt jag är över, att få vara hemma i vårt land och fira adventstiden ända fram till jul. Julfirandet har så mycket glädje och gemenskap. Jag hoppas innerligt att hela vår familj kan samlas hemma hos på julafton, som vi alltid brukar göra, dock inte förra året då vi bodde i husbussen.

För oss är det ovanligt att vara ute i så här god tid. Fram till jul har vi häcken full på jobbet och det ges ingen tid eller ork på kvällarna att klä granen. Idag klädde vi våra två granar. På Skogsgatan hade vi två granar inne, en på altan och en stor tall ute med tre julgransbelysningar. Nu har vi bara två.


Åtgärder

Information

6 responses

28 11 2020
Husisblogg

Så fint med en julgran där ute i Greenroom.
Men tänk att gräsmattan växer så bra i slutet av november, något måste ändå vara fel.
Allt gott och hoppas att ni får avnjuta en härlig 1:a advent!

28 11 2020
Matts Torebring

Jag väntade länge med flit, att så gräsmattan. Hösten är det ofta en massa ”Brexit väder”, våren däremot kan det vara torrt. Granen i greenroom har jag sett fram emot att få tända upp. Den bästa advent till er.

29 11 2020
Monica

Så fint ni har! Jättevackert! Härligt med granarna. En fin tid och vi får njuta av allt vi har, det finns mycket att vara tacksam över. Även gröna gräsmattor, du vet den aktuella tomten, de hade också sått gräsmatta fast enligt mäklare m fl inget gjort men helgrönt nu så det är ju fint framför huset, bakom en annan sak och de filurar på priset ännu. Ha en fin söndag. Tror det blir lite sol 🙂

29 11 2020
Matts Torebring

Ja visst har vi det fint. Det känns som att jag börjat ta in det mer och mer, fatta och förstå, hur bra vi har det. Efter min Sepsis under hösten, har Tacksamheten över livet, ”det vi får låna” vet inga gränser. Trots vårt fina hus, husbuss, garage, naturen på landet och att få bo vid en sjö, är jag mest av allt tacksam för min familj.
Spännande med dina hustankar, så spännande att se var du landar. Jag känner till Stockholm ganska väl, har varit överallt inne i stan och runt om i alla kransområden, under tiden bakom ratten i en tradare för ”femtio år sedan.”
Den bästa Advent till er.

29 11 2020
Husbilen Coralen

Här uppe har vi lite frost på gräsmattan så vi har lite advents stämning!
Visst är det fint med julgranar,men står över dom i år oxå.
Ser ju så fina granar i skogen på våra turer så är nöjder med dom 🙂

Trevlig Advents Kram på er…..

29 11 2020
Matts Torebring

Som gammal skogshuggare, kan du inte överge en gran inne i jul. Du borde kunna välja ut en 🌲 i skogen, som växer för tätt och ändå måste röjas bort. Adventskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: