Nyponsoppa, vispgrädde & skorpa

9 11 2020
Jag går förbi denna nyponbuske varje kväll hem från jobbet.

När Birgitta & jag var nygifta i slutet av 60- talet, minns jag att vi plockade nypon, som vi torkade och gjorde nyponsoppa av. Jag minns att den egen producerade nyponsoppan var mera smakfull än vad Ekströms nyponsoppa i tetra pak är idag. Vi har alltid ett par liter Ekströms Nyponsoppa i kylen, både borta och hemma, samt en halv liter vispgrädde. dessutom stoppar vi i oss MOVO nyponkapslar varje dag.

MOVO kapslar är ett kosttillskott med nyponpulver som innehåller det väldokumenterade och ledbefrämjande GOPO. Hjälper till att bibehålla ledernas rörlighet. Nyponen i MOVO har ett naturligt innehåll av antioxidanten C-vitamin som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. C-vitamin bidrar även till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion. Tillverkad av hela nypon med kärnor.

Visst är det gudomligt gott med nyponsoppa, vispgrädde och en extra god skorpa till!


Åtgärder

Information

10 responses

9 11 2020
Rolle o Carina

Håller med,visst är det gott ibland att inmundiga det!
Här äter vi oxå lite kosttillskott,magnesium är bl.a. bra.

Ha det gott/KvällsKram

9 11 2020
Matts Torebring

Ibland kan jag plötsligt bli så extremt hungrig, då är gott att ha nyponsoppa i kylen. Vi har också en rad av kosttillskott som vi stoppar i oss, samt honung och äppelcidervinäger varje dag. ☀️kram

9 11 2020
Husisblogg

Vilka härliga minnen min manlige ägare får av din text. Han minns hur han plockade nypon med sin familj och hans mamma sedan gjorde nyponsoppa, så gott.
Det finns alltid nyponsoppa och blåbärssoppa hemma hos ägarna, men väldigt sällan hos mig.
Allt gott.

9 11 2020
Matts Torebring

Nu blir jag också inspirerad, var finns det fler nyponbuskar utöver denna? Det vore buskul att göra om det. Vi har alltid blåbär- & nyponsoppa med oss i bussen och naturligtvis hemma i kylen. ☀️Det bästa!

9 11 2020
Nils-Åke Hansson

Birgitta (min) vispar ihop nyponsoppa ibland jag håller med om att det är gott. Och ja ha nu lärt mig att göra kräm har ett ställe där de säljer påsar med äpplen från sin odling. och det är gott också.

9 11 2020
Matts Torebring

Jag gillar fruktsoppor & fruktkrämer av alla slag. När mamma gjort hallonsaft och sedan gjorde ”grosakräm” på bärresterna, var nog bland det bästa. Allt gott!

9 11 2020
Monica

Väcker minnen, pappa plockade nypon och mamma gjorde soppan, så gott det var. Och nyponpulver tar jag med, började med Litomove för flera år sen och det läkt ledband, korsband, menisk i ett knä tillsammans med daglig träning, höll mig långt borta från kirurger och folk knappt fattat hur jag kunde bli återställd. En rad opererade sig och så tillstöter nästa och nästa för dem. Nu vågar jag inte byta märke 🙂

9 11 2020
Matts Torebring

Fantastiskt roligt att läsa det du berättar. Det är ur det riktiga, verkliga livet och det tror jag på. När Stig Strand står i en skidbacke i Hemavan och talar för ett kosttillskott, det tror jag inte ett enda dugg på. Det finns en bok på cirka 100 sidor, om Äppelcidervinäger och honung. Läser man den kan man tro att livet bara fortsätter, om du nyttjar dessa produkter. Vi har under sista tjugo åren, konsumerat hundratals liter och burkar honung. Det tror jag är en del av att vi håller oss så friska. ☀️Allt gott!

10 11 2020
JoY

Plocka nypon och koka soppa, det är gott det. Fast det är inte så lätt att hitta buskarna runt omkring där vi bor. Vi får ta en långpromenad efter nypon.

10 11 2020
Matts Torebring

Tänk, jag tänkte samma sak, jag blev lika sugen som ni. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: