Att vara 70+ i pandemin

6 09 2020
Min kusin Torsten Herbetsson, Huskvarna

Nu har vi bott i vårt nya hem i tre månader. Vi såg fram emot att få oväntat besök, av flera som är intresserade, kanske lite nyfikna också, på hur vi har det, men tydligen vågar ingen komma och hälsa på. Naturligtvis har vi full respekt för er som dragit sig undan.

Birgitta och jag har valt att inte isolera oss, vi har jobbat som vanligt varje dag, vi har besök på jobbet, vi träffar våra arbetskamrater, vi träffar våra åtta tekniker som är ute och reser varje dag, vi sitter i möte. Själv har jag levt med alla mina entreprenörer och hantverkare under sista halvåret, som jag oftast mött flera gånger om dagen.

I går kom min kusin Torsten Herbetsson, Huskvarna. Han tyckte nog det var trevligt, så han kom tillbaka idag också. Min mamma och Torstens mamma var syskon. Torsten är ett år äldre än mig, och har en liten firma, där han svetsar låsbeslag, som han säljer.

När Torsten i mitten av 80- talet kom till Öland med en Mercedes 308, som han skulle göra en husbil av, skrattade vi alla åt honom. Det går inte åka husbil, man måste ha husvagn, så sa vi då till Torsten.

Tack Torsten att du vågade hälsa på oss, nu kanske du har väckt liv i flera.


Åtgärder

Information

6 responses

6 09 2020
Husisblogg

Inte lätt att veta vad som är rätt eller fel i dessa tider.
Framtiden får nog utvisa detta.
Dock har mina ägare varit restriktiva med att träffa andra inomhus och min manlige ägare arbetar vissa dagar hemifrån.

6 09 2020
Matts Torebring

De flesta livs- & arbetssituationer ser olika ut. Själva har vi inte bytt mönster under resans gång. Själva skulle vi inte heller klara av att gå hemma sysslolösa.

6 09 2020
Rolle o Carina

Ja i dessa tider är vi restriktiva att träffa folk och trängsel med!
E-handlar mat hemifrån och bara åka o hämta i affär,perfekt👏
Men vi hoppas detta går över snart,tråkigt med denna Pandemi.
Vi har haft husbil sen 2005,nån mer husvagn blir det inte🤪🤪

Ha det gott/Kram

7 09 2020
Matts Torebring

Birgitta handlar på tider när det hon vet att det är mindre med kunder i butiken. Näthandlar gör jag i stort sett det mesta jag behöver. Som sagt det vore skönt att se ett slut snart på denna pandemi. Höstväderskram

7 09 2020
Vår husbilsblogg

Det skulle absolut vara både kul och intressant att på nära håll få beskåda ert nya hem. Tyvärr har det inte riktigt passat in i vårt schema. Nästa vecka drar vi till Öland för att fira Kristinas 75-årsdag. Vår dotter Louise och hennes man kommer också till Öland samt våra barnbarn Oscar och Hanna. Vi har tagit och tar Covid-19 på fullaste allvar eftersom att Kristina är i riskzonen med en underliggande sjukdom. När vi träffas så håller vi hela tiden Corona-avstånd till varandra. Hoppas att nästa år blir ett bättre och tryggare år för oss lite äldre.

7 09 2020
Matts Torebring

Vi ser fram emot ert besök, när det sedan blir, kanske på vägen hem. Vad klokt att ni åker till Öland, det är den bästa plats att fira på. Jag har själv en kronisk bronkit sedan skolåldern, så visst aktar jag mig så långt det är möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: