Vi lämnade inhägnaden idag

17 05 2020
Wiredasholms Golf, Restaurang & Konferens.

Många av oss som är 70+ har isolerat sig, under större delen av detta året. Birgitta & jag, har gått till jobbet varje dag, vi har haft lite social distansering, men levt nästan som vanligt. Vi har hållit lite avstånd, till alla dem som reser i jobbet hos oss. Jag har lett vårt bygge och samma där, jag har ”armbågat” mig fram. Vi har gått till kyrkan de flesta söndagar, men har suttit glest i bänkarna.

Idag lämnade vi inhägnaden på jobbet, vi ville se lite av naturen utanför stängslet. Vi tänkte åka till Gränna, men hejdade oss på halva vägen, vi stannade i Vireda, på Wiredaholms Golf Konferens & Restaurang. Detta kan vi verkligen rekommendera! En riktigt god söndagsbuffe för 240:- för två personer, inkl. dryck & kaffe.

Efter detta upptäckte vi Gröna Lund i Vireda, vilket vi får ta en annan söndag. Sedan körde vi till Sveriges minsta Café i Linderås. Det skall vi också återvända till.

Badplats vid sjön Sölgen Sunhultsbrunn.

Vi återvände till den plats där vi lärde oss simma, både Birgitta & jag, Badplatsen vid sjön Sölgen, Sunhultsbrunn. Jag har mig veterligen inte varit nere här, sedan jag lämnade Marbäcks Socken 1957. Idag, 64 år senare, mitten på maj 2020, var det minsann inget badväder.


Åtgärder

Information

6 responses

17 05 2020
Rolle o Carina

Det gör ni rätt i att lufta er lite under begränsade former!
Verkar vara ett bra ställe för matintag,billigt också 🙂

Solig DalaKram

17 05 2020
Matts Torebring

Nu är det nog bland de första dagarna, som jag på allvar börjar längta ut i det fria. Att få leva ute i grönskan, inte på en inhägnad asfaltsplan, innanför låsta grindar. Wiredaholm kan vi verkligen rekommendera, krögarparet är förutom den goda maten, så trevliga.
Kalla vindar & varma kramar

17 05 2020
Monica

Vilken härlig utflykt ni gjorde. Så rätt, man måste ut och lufta sig. Vi blev glada av att se mängder av maskrosor t o m, kändes normalt 🙂 ha en fin vecka och lite mer värme får vi alla hoppas på.

17 05 2020
Matts Torebring

Ja detta var riktigt trevligt i sin enkelhet och dessutom har vi kunnat lägga upp två resmål. Vi lever nog efter devisen, ”Den som inte är aktiv, har inget berätta”. Till och med den första maskrosen, ger hopp om liv, vår, sommar och grönska. Vi behöver ha detta med oss. Ha en god vecka i den stora staden!

17 05 2020
Husisblogg

Det går att leva, bara man är förståndig och inte utmanar i onödan.
Avstånd mm är ju det som gäller.
Skönt att komma iväg och få se något annat, det var ni verkligen värda!

17 05 2020
Matts Torebring

Jag tror du har rätt Husis. Det är som i trafiken, många olyckor skulle undvikas, om alla höll avståndet. Visst måste vi resa, vi behöver uppleva nya intryck, vi behöver göra nya avtryck. Därför måste vi röra på oss.
Ha en bra vecka alla tre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: