Åter en blåsig lögardag

16 05 2020
Lördagen började som oftast denna vinter, med storstädning

Jag har tagit på min lott, att städa och hålla rent på på bygget. Det är nästan en gåta, hur mycket skräp det blir, på en byggarbetsplats. Skönt att ha en lämplig bil, att transportera allt med. Bättre än en släpkärra. På jobbet har vi återvinning på allt, så det är enkelt.

Det är inte ledsamt att städa och hålla rent, tvärt om. Men så tråkigt väder. Det blåser & blåser iskalla vindar, inte minst på bygget. Så har det gjort hela vintern och det bara fortsätter. Endast ett par kvällar, har det varit jätteskönt hittills, annars blåser det iskallt.

Lögardag för Herden

Plusgrader ute, men känns som minusgrader. Det blåser & blåser & blåser riktigt kallt och flaggorna står rakt för jämnan. Jag har mycket stabila stegar på jobbet. Jag reste upp den för att tvätta taket. Jag gick ned, jag var rädd att stegen skulle fara ned i blåsten.

Lilla bilen har haft det bra i vinter under carporten.

När jag inte vågade mig på att tvätta taket på Herden, tvättade jag lilla bilen på byn. När jag var klar med den, blåste det nästan lika mycket. Jag bad Birgitta att hålla i stegen, så den inte skulle fara iväg i blåsten. Det gick bra!

Lördag var var förr en Lögardag, en dag då man badade och gjorde sig ren. Detta höll man på med en bit in på 30- talet, då badkaren började komma in i hemmen.


Åtgärder

Information

10 responses

16 05 2020
Husisblogg

Smart att tvätta taket på HERDEN en annan dag.
Misstänker att även entreprenörerna har uppskattat att komma till ett rent och snyggt bygge, det är de nog inte vana vid.

16 05 2020
Matts Torebring

Ja det är nog inte vanligt att någon städar och håller rent. Jag vet vad det betyder för kostnaden. Därför håller jag efter allt hela tiden. Ha det gott Husis.

16 05 2020
Rolle o Carina

Visst blåser det kallt,ännu värre vid en öppen sjö tyvärr!
Nu vill vi ha mer vårvärme och inte denna kyliga nordan!
Ni är duktiga att hålla efter från allt byggskräp,det behövs.

Kyliga hälsningar fr norr/Kram

16 05 2020
Matts Torebring

Här på jobbet bor vi på en innergård med tre höga väggar rumt om oss. Jag fattar inte att det blåser så mycket här också. Att det kommer att blåsa från sjön, får vi nog vänja oss vid. Hos oss är det nästan alltid västliga vindar. Som sagt det är roligt att städa, men den kalla hårda vinden gillare jag inte. Sol & Vårkramar.

16 05 2020
Monica

Visst blir man trött på detta kalla väder. Jag såg folk här med shorts men andra med pälshuva, såg ju lite soligt ut och plus som du säger men fy sån kyla och blåst. Ta det lugnt med klättrandet, tur Birgitta ser efter dig 🙂 hoppas på en varmare dag imorgon. Ta väl hand om er!

16 05 2020
Matts Torebring

Som bondpojke har jag fått lära mig, ”Maj kall, fyller bondens lada all.” Men nu tycker jag det räcker. Kyla ok, men denna hårda blåsten, mår jag inte bra av.
Det har sagts mig, stegar är förbjudna på en byggarbetsplats. Även om det är en sanning med modifikation, ligger det mycket i det. Stegar är inte att leka med. Knappt att jag vill erkänna, men man blir fumligare med åren. Ha det gott i stora staden och en trevlig morgondag.

16 05 2020
JoY

Håller med att det är riktigt kyliga vindar och man får klä sig varmt eller jobba sig varm när man ska vara ute.

16 05 2020
Matts Torebring

Problemet för mig är jag jobbar mig varm och svettas, blir avkyld och förkyld som ett brev på posten, om jag inte ser upp.

17 05 2020
Ulla & Torgny

Blåser, ja nog stormar det alltid….stegar är inte att leka med. Många är det som har trampat fel, bra att Birgitta ser till dig.
Jag fick lära mig att ”före Mors Dag sätter man inte ut blommor” det är för kallt och så kan det bli frostnätter. Och det ser ut att stämma….

Storm, hagel och regn härjar hos oss!

Ulla

17 05 2020
Matts Torebring

Att avråda plantering före Mors Dag, visste jag inte om. Däremot brukar jag tänka på ”Järnätterna” i början v juni, då är det ofta frostnätter. Jag log när jag läste på SMHI, ”Plusgrader, men känns om minusgrader”, det var samma som jag skrev.
Byggkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: