Ett jagande på bygget …

18 05 2020
Nova Betong lägger ut sista betongen.

Peter Karlsson på Nova Betong i Mjölby, har jag inte behövt jaga. Han kom snabbt, med bara någon dags varsel, startade upp och har sedan kört tills han var klar. Nu har han bara lite formar och plast att ta bort.

Herdens Gata är klar

Detta känns nästan för bra, så fin körväg in i ”stallet”. Fast det är han värd Herden, efter denna vintern. Nu har han gjort det varmt och gott för oss, nu är det hans tur att få stå varmt i stallet.

Idag kom entrédörrarna på plats.

Mina snickare var länge riktigt duktiga på att hänga i, jobbade mycket snabbt och fackmannamässigt. Sedan fick jag börja jaga dem nu mot slutet. Idag har i alla fall våra pardörrar, från RM Snickeri kommit på plats. Elektrikerna har jag väntat jättelänge på, idag kom de och har monterat in elcentralen och en massa kontakter.

Idag har jag varit fyra gånger på bygget. Jag törs inte släppa hantverkarna ur sikte. Alla är inte lika rädda om saker och ting, som Birgitta & jag. Vi lade ut golvskydd över hela golvet i lördags. Tre gånger var det borttaget av okänd anledning, när jag kom ned. Fattas bara att jag hittar en enda repa i golvet.

Vår målarmästare väntar på att göra det sista. Kan jag komma än?… skriver han på sms. Oskars Rör, är kunniga och maximalt snabba. Patrik golvläggare från Golvcity, Vetlanda, trots att han varit ensam, har han kämpat på varje dag, utom en avtalad vecka. Dessutom viktigast av allt, han gör ett proffsjobb. Det har varit ett megastort jobb att lägga ensam. Johan, Anders Plåt AB kommer och startar upp ventilationen i morgon

Nu har jag bokat slutbesiktning till nästa vecka och bestämt dag med flyttbilen. Jag har tvingats att flytta fram tiden en gång tidigare. Denna gången ger jag mig inte, nu ska det vara klart. Veckan efter nästa skulle Birgitta & jag ha åkt på semester, men hur blir det med den? Några rundor på Anebysjön, eller två timmar bort från hemma?

I kväll är jag trött, nästan hela denna dag, har jag lagt på att pussla samman allt och jaga tid.


Åtgärder

Information

8 responses

18 05 2020
Husisblogg

Det krävs nog sin man med erfarenhet att själv hålla ihop ett sådant här bygge med så många olika entreprenörer. Men vad jag och ägarna har lyckats se oc( mörka har du skött det med den äran!
Kanske blir en olik semester på många olika vis för er, och alla andra iår. Ni kanske stannar hemma och njuter och börjar bo in er i huset.

19 05 2020
Matts Torebring

Trots allt, har detta känts som ett relativt litet bygge, jämfört med alla andra byggen jag genomfört. Bara så tråkigt att behöva jaga så här på slutet.
Semester, ja det kommer att kännas konstigt i år. Ingen av oss vet vad som händer. Ha det gott alla tre.

18 05 2020
Rolle o Carina

Ja det krävs mycket av alla inblandade att bygga ett hus med allt!
Duktiga byggare,bra leveranser m.m m.m och en bra byggherre!

Ha det gott med allt/Soliga kramar fr oss

19 05 2020
Matts Torebring

Jag som säljare ser inte på affärer på samma sätt, som många hantverkare ofta gör. Därför krockar vi ibland. Jag hoppas att allt löser sig till slut.
Byggkramar

18 05 2020
Vår husbilsblogg

Förstår att det är slitsamt att behöva jaga entreprenörer och få dem att komma för att färdigställa. Du är beundransvärd som orkar med att verka på två ställen samtidigt.Årets semester kommer att bli helt annorlunda för många. Om vi bara får åka max två timmar hemifrån så blir det förmodligen trångt på de populära platserna.

19 05 2020
Matts Torebring

Min ambition är att alltid vara klar flera dagar före utsatt tid. Det är få som delar den ambitionen med mig. Därför blir det ett jagande på slutet.
”Om vi inte får semester, lurar vi kroppen”, sa någon. Det kommer nog att bli bra trots allt, vi bor vid en badvik, tröttnar vi på den, får vi åka till en annan sjö. Ha det gott alla tre.

19 05 2020
Monica

Det är mycket som ska samordnas hela tiden och så många inblandade men nu blir det snart klart i slutspurten. Så skönt för er sen att kunna ta det lite lugnare, bo så fint och genomtänkt med allt och kunna vara vid sjön när ni vill med fin natur runt om. Ha det så bra och hoppas allt kommer på plats som det ska i veckan.

19 05 2020
Matts Torebring

Tack Monica, det kommer att gå bra, det har vi bestämt. Många vill vänta till sista dagen att göra klart. Jag vill vara klar en vecka innan. Det ska bli sååå skönt att komma bort från inhägnaden på jobbet, även om vi har det bra här. Nu är det vår, då vill vi komma ut. Husbussen får säkert vänta lite.
Nu har vi bott sju och en halv månad i den, det räcker till. Ha det gott i er stora stad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: