Som en Zombie

27 12 2019
Del av lånad bild svt.

För första gången under alla år sedan 1976, sjukanmälde jag mig vid sextiden idag på morgonen. Det var på gränsen att jag kom ur sängen, efter en lång natt utan sömn och värk i hela kroppen. En hel soppåse full av papper efter nattens hosta. Duschade och borstade tänderna gjorde jag först vid sexton tiden.

När jag inte legat i sängen har jag bara tittat på våra julblommor.

Jag har inte läst en rad på hela dagen, det har jag inte orkat. Jag ringde Vårdcentralen och försökte göra mig hörd, trots att rösten är borta och det vara väser och piper i luftrören. Det är min kroniska bronkit tillsammans med influensa, som skapat detta, fick jag till svar.

Senare i eftermiddag kunde Birgitta hämta ut en flaska Cocillana-Etyfin. Den medicinen är inte att leka med. En av de första gångerna jag fick den, för många år sedan, hade läkaren skrivit minst tre gånger för hög dosering. Jag kände att jag lämnade sängen, på något vis och bara svävade ut i det blå. Det var otäckt men nu vet jag bättre. Cocillana-Etyfin innehåller morfin.

Ett gott råd, förebygg influensan, detta var inte roligt!


Åtgärder

Information

8 responses

27 12 2019
Rolle o Carina

Usch då,låter inget vidare det där Matts,men bara o vila ut det!

Krya på dig Kramar från oss

28 12 2019
Matts Torebring

Tack vänner, jag har verkligen bara vilat.
Busskram

27 12 2019
Palle

Det är det enda som gäller om man är risig.
Finns ingen bättre medicin. Är dessutom godkänd från 4 år.

28 12 2019
Matts Torebring

Tidigare har inte varit het lätt att få den utskriven. Denna gången gick det bra. Ja visst är det den enda som hjälper.

27 12 2019
Monica

Var försiktig med den hostmedicinen, den dämpar visserligen hostan men är andningsdämpande också pga av morfinet. Du borde få tid hos läkare att kolla lungorna, du kan ha drabbats av både virus och bakterier. Imorgon får du ta ett besök på akuten om det inte finns något annat. Ta hand om dig.

28 12 2019
Matts Torebring

När jag fick felaktig dosering, tog jag 30 ml och det var då jag svävade bort bland molnen. Nu tog jag maximala 10 ml. Jag kände lindring efter bara några minuter. Jag har googlat på bronkit och luftrörskatarr och de läks oftast av sig själva.

28 12 2019
Vår husbilsblogg

Den förkylningen/influensan låter jobbig, bara att ta det lugnt och vila så mycket som möjligt, hoppas att det går över före årsskiftet. Krya på dig – hälsningar.

28 12 2019
Matts Torebring

Tack Lars! Detta var inget att leka med. Jag skulle rekommendera en spruta mot influensan, om ni inte redan tagit det. Vi har missat detta i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: